2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Társasházi tűzvédelmi konzultációt tart Zalaegerszegen a Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2023. szeptember 13. szerda, 21:05
Közlemény
Ebben az évben több társasházi tűznél kellett beavatkozniuk a zalaegerszegi hivatásos tűzoltóknak. Emlékezetek mentés volt a Rákóczi úti, illetve a Holub József utcai, és nem egy alkalommal sikerült emberi életet is megmenteni gyorsaságukkal és felkészültségükkel.

A konzultáción szó esik az elektromos tüzek megelőzéséről is

Ugyanakkor a társasházi tüzek megelőzhetők, és éppen ezért szervez konzultációt a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége szeptember 20-án, szerdán délelőtt fél tízkor.

A konzultáció célja a társasházakban keletkező tüzek számának csökkentése. Az eseményre a társasházak közös képviselőit, társasházkezelőket és üzemeltetőket várnak a rendezők, akik egyedi tájékoztatást is kaphatnak az általuk képviselt, üzemeltetett épületekre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, a hatósági ellenőrzés során ott tapasztalt esetleges hiányosságokról, és azok megszüntetésének lehetőségeiről. 

Illusztráció (Forrás: Northfoto)

Érdemes tudni, hogy a közös képviselők, társasházkezelők feladata kidolgozni, majd a lakókkal megismertetni/betartatni a Tűzvédelmi Házirendet. Mivel Zalaegerszegen sokféle építészeti megoldással, eltérő időpontokban, eltérő szabályozási környezetben épültek a mai „nagy házak”, ez a szabályzat minden épületnél/épületrésznél eltérő előírásokat tartalmaz.

A Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai olyan kérdéseket tisztáznak majd az érintettekkel, melyek kiterjednek például az alagsorban/tetőtérben/közlekedőn történő tárolásra, az épületen belül végzett tűzveszélyes tevékenységekre, a dohányzásra,a parkolási szabályokra, és a közös helyiségek használatára. 

A szakemberek nagy hangsúlyt fektetnek az elektromos tüzek megelőzésére is, hiszen a háztartási- és egyéb eszközök robbanásszerűen bővülő palettája napjainkban új kihívás elé állítja az épületek elektromos hálózatait: a régebbi építésű lakóingatlanok például nem minden esetben vannak felkészülve ekkora számú és fogyasztású eszközállományra.

Ilyen, és ehhez hasonló témákban/kérdésekben számíthat szakértői segítségre az az érintett, aki részt vesz a konzultáción, melynek időpontja: 

2023. szeptember 20.  09.30

Helyszín: Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség - 8900 Zalaegerszeg, Arany János u. 1.

A részvételi szándékról visszajelzést kér a kirendeltség, amelyet az érkezők a zalaegerszeg.kvk@katved.gov.hu címen tehetnek meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK