2022.08.09., kedd - Em?dZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tehetségbarát önkormányzat

2020. szeptember 04. péntek, 20:28
Szerző: V.Zs.
Címkék:
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ felhívást tett közzé a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző önkormányzatok erkölcsi és anyagai elismerésére.

A Tehetségbarát Önkormányzat Díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását és együttműködnek a tehetséggondozó szervezetekkel. A kitüntetést az idén hat önkormányzat kapta, köztük a zalaegerszegi is. Az elismerést a közelmúltban, Budapesten dr. Vadvári Tibor alpolgármester vette át. Ennek apropóján sajtótájékoztató keretében Balaicz Zoltán polgármester, dr. Vadvári Tibor alpolgármester és Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető szólt az elismerés fontosságáról és zalaegerszegi tehetséggondozás céljairól.

A város polgármestere hangsúlyozta: mindazok az elismerések, melyeket az önkormányzat az utóbbi időben kapott, akár az idősek, a diákok, vagy a fiatalok támogatásáért, kiemelkedő gondoskodásáért, visszaigazolása annak, hogy jó úton járnak. A város idősbarát, diákbarát és támogatja a tehetséges fiatalokat. Balaicz Zoltán szerint mindenki tehetséges valamiben, és abban kell segíteni, hogy minél több fiatal rájöjjön, hogy miben tehetséges.

Elhangzott: az önkormányzatnak fontos a tehetséggondozás, a fiatalok támogatása és a díjjal járó 1,5 millió forint jó helyre kerül majd, egyik felét fiatalok, míg a másikat szakmai csoportok kapják.  Szó volt még a Bonis-Bona-díjról is, melynek célja hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket. Idén heten kaptak életműdíjat és elismerést vehetett át ötven tehetséggondozó, fejlesztő és segítő szakember.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK