2020.05.26., kedd - Fülöp,Evelin Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tíz perc elég volt a győzelemhez

2019. március 04. hétfő, 09:06
szerző: B. I.
ZTE FC - Duna Aszfalt Tiszakécske 4-1 (1-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1753 néző. Jv.: Pintér. Gólszerzők: Lesjak (21. p.), Babati (51. , 54. p., a másodikat 11-esből), Gajdos (57. p.), illetve Sváb (18. p.).

ZTE: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi - Babati (Gergényi 77. p.), Kiss M., Grumics (Kocsis 65. p.), Barczi (Novák 71. p.) -Gajdos, Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

Bátran kezdett a középmezőny végén tanyázó vendégcsapat. A ZTE tíz perc után került mezőny fölénybe, de ellenfele jól védekezett, sőt egy kontra végén megszerezte a vezetést is.  Mielőtt a vendégek belelkesedtek volna, gyorsan egyenlített a ZTE. Az egerszegiek továbbra is mezőnyfölényben játszottak, de egyre nehezebben jutott el a vendégek kapujáig, mivel azok szervezetten védekeztek, lezárták a széleket. Majd Gajdos hibázott kisebb helyzetben. Mindössze ennyi történt az első félidőben.

Káprázatosan kezdte a második félidőt a ZTE. A házigazdák tíz perc alatt lerendezték a találkozót. Babati kétszer volt eredményes és Gajdos is betalált. A vendégek teljesen összezavarodtak a második félidő első negyedórájában. A zalaiak biztos vezetésük tudatában visszavettek a tempóból. Tartották a labdát, őrizték az eredményt. A vendégek is eljutottak néha a kapujukig, de helyzetbe nem igen kerültek.

A ZTE tíz percnyi parádés játékkal hozta a számára kötelező győzelmet.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben még akadozott a játékunk, a másodikban már szervezetten, jól játszottunk. Szünetben arra kértem a játékosokat, hogy a széleken is vezessünk támadásokat, hogy minél nagyobb nyomás alá helyezzük ellenfelünket.

Szabó István, a Tiszakécske vezetőedzője: - A szerdai Magyar Kupa mérkőzés után három játékosomra nem számíthattam, ezt megéreztük. Az első félidőben még szervezetten játszottunk, a másodikban már kijött a ZTE nagyobb technikai tudása.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK