2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tízezer az álomhatár

2022. május 04. szerda, 19:17
Szerző és fotó: Antal Lívia
Meghaladta a 9 ezret az új fák száma Zalaegerszegen, amelyből jelenleg már 9037 díszíti a város köztereit, hozzájárulva a klímavédelemhez. Ezzel jócskán meghaladták a 2019 júliusában indított nagyszabású faültetési program eredeti célkitűzését, miszerint 2024-ig 5 ezer facsemetét ültessenek el a városban.

Ősszel folytatódik a faültetési akció

Gecse Péter, Nagy Zoltán és Balaicz Zoltán

Számos intézmény, vállalkozás, civil szervezet és magánszemély csatlakozott a környezetvédelem és a klímavédelem jegyében meghirdetett akcióhoz, amely 2019 szeptemberében a Kertvárosban elültetett 11 fával vette kezdetét. A 2022 tavaszi faültetési szezont már 9037 fával zárhatják, mely végeredményhez a Schneider Electric Egervári úti gyára valamint a 3B Hungária Kft. 11-11 fával járult hozzá, mondta Balaicz Zoltán polgármester az utóbbi cégnél tartott sajtótájékoztatón. Mint fogalmazott, az akció ősszel folytatódik és bizakodásra ad okot, hogyha akkor nem is, de jövő tavasszal elérik a tízezres álomhatárt. Ez előrevetítheti azt is, hogy a 2024-ig szóló akcióban ennél is nagyobb számokról beszélhetnek majd.

Nagy Zoltán, a 3B Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, szívesen támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a város megújulását szolgálja. A környezetvédelem mellett fontosnak tartják a kulturált és szép környezetet is, a vállalat telephelye körül is. A Báthory utcában 6 oszlopos gyertyánt, míg a Wlassics utcában 5 oszlopos cseresznyefát ültettek el.

Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője azt tette hozzá, hogy a Páterdomb folyamatos zöldítése érdekében tavaly 57 fát, az Oncsa-kereszt környékén 200 évelő növényt ültetett el a Városgazdálkodási Kft. Köszönetét fejezte ki a 3B Hungária Kft.-nek, hogy csatlakozott a fásítási akcióhoz, amelynek köszönhetően szebb lett az utcakép. Mint fogalmazott, a környezettudatosság mellett az egymásra figyelés is jellemzi a gazdasági társaságot, amely megnyilvánult több városrészi program illetve civil szervezet támogatásában. Az önkormányzat az üzem bejáratától a felnőtt háziorvosi rendelőig 4 millió forintból felújíttatta a parkolót. A mészkőburkolattal ellátott várakozóhelyen 20-21 gépkocsi parkolhat. A kivitelezést a Zala-Müllex Kft. végezte el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK