2021.01.22., péntek - Vince, ArtúrZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tízezer maszk a hoteltulajdonosoktól

2020. május 07. csütörtök, 15:39
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Willis Hotel (volt Balaton Szálló) kínai tulajdonosa tízezer darab maszkot adományozott a városnak. A szállítmányt Balaicz Zoltán polgármester és Vizlendvai László polgármesteri tanácsadó, koordinátor vette át a városháza előtti téren a hoteltulajdonos család képviselőjétől, Wei WeiQiang-től.

Az átadáson a polgármester elmondta: szerencsére nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítania a városnak a kínai tulajdonosokkal, ami nemcsak szóban, hanem tettekben is megnyilvánul.

A kínai család is segíti a védekezést

A Balaton Szálló elhanyagolt épületének helyén hamarosan megnyílik az új hotel. A külső felújítás már befejeződött, jelenleg a belső terek kialakítása zajlik. Sajnos a munkálatokat és a tervezett nyitást a járvány némileg akadályozza, de a lehetőségekhez képest jól halad a munka. Kívülről pedig – korábbi állapotokhoz képest – már egy rendezett kép tárul elénk, ha arra járunk.

A család most a járványügyi védekezés segítése érdekében 10 ezer darab egészségügyi maszkot adományozott a városnak. Balaicz Zoltán arról tájékoztatott, hogy a maszkokat az idősügyi-és szociális intézményekbe, valamint a kórházba juttatják el.

A polgármester a „koronavírus elleni védekezést támogató önzetlen segítség” miatt tiszteletbeli zalaegerszegi polgárrá fogadta Wei WeiQiang-ot, akinek át is adta az erről szóló oklevelet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK