2019.10.20., vasárnap - Vendel Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Továbbra is az NB II-ben

2018. június 05. kedd, 08:05
Szerző: B. I.
ZTE FC - Credobus Mosonmagyaróvári TE 4-0 (1-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1812 néző. Jv.: Farkas. Gólszerzők: Polényi (3. p.), Vernes (70. p.), Szökrönyös (77. p.), Babati (11-esből, 79. p.)

ZTE: Kovács Z. - Króner, Forgács, Devecseri, Fodor - Nagy G. (Fujsz 53. p.), Polényi , Hudák, Babati - Horváth K. (Szökrönyös 72. p.), Vernes (Ekler 80. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

A vendégek számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, a ZTE-nek viszont az NB II-ben maradás. A zalaiak remekül kezdték a találkozót, már a harmadik perc után vezettek. A vendégek a bekapott gól után sem támadtak ki, a hazaiak hibájára vártak. Az MTE zártan védekezett, a ZTE nehezen jutott el a kapuig. Az első negyedóra végén egy kapufa, a hazai csapat játszott mezőnyfölényben. A vendégek az első húsz perc után veszélyeztettek, de Kovács mindkétszer biztosan védett. Az első harminc perc végén Boros mentett önfeláldozóan, ápolni kellett a vendégek kapusát. A félidő hajrájában egy rossz mozdulat után cserét is kért. A ZTE az első félidőben irányított, de az egy gólos előnye nem volt megnyugtató.

Fordulás után a vendégek kezdtek aktívabban, enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, de mindössze egyszer veszélyeztették a hazaiak kapuját, Kovács azonban védett. Az ellentámadásból gólt szerzett a ZTE, ezzel eldöntötte a találkozót. A folytatásban a vendégek összeomlottak, a csereként beállt Szökrönyös megszerezte első NB II-es gólját. Fujsz buktatása után Babati értékesítette a 11-est, fölényessé vált a ZTE győzelme.

A ZTE gyorsan megszerezte a vezetést, de csak 70 perc után, a második gólját követően nyugodhatott meg. Végül fölényes győzelmet aratott, és bent maradt az NB II-ben.

Értékelés:

Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk, a találkozó hosszú ideig nyílt volt. A vendégeknél, de nálunk is jól játszottak a fiatalok. Örülök a bent maradásunknak.

Várhidi Péter, az MTE vezetőedzője: - Hetven percen jól tartottuk magunkat, sőt a második félidő elején 10-15 percen át jól játszottunk. Utána fölénk kerekedett a hazai csapat. Nálunk is több fiatal kapott lehetőséget, övék a jövő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK