2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tungsram leépítések

2022. április 28. csütörtök, 20:13
Szerző: V.Zs.
Címkék:
Az elmúlt héten a Tungsram a kialakult nemzetközi gazdasági problémákra hivatkozva mind az öt telephelyét érintő 1 600 fős létszámleépítést jelentett be.

A cég a koronavírus világjárvány és a nyomában érkező nemzetközi válság miatt az elmúlt két évben elveszítette megrendeléseinek 80 százalékát. Ezt tetézte a globális ellátási nehézségek kialakulása és az energiaárak világméretű drasztikus megugrása. A helyzet az orosz-ukrán háborúval tovább nehezedett, ráadásul néhány futó orosz projektet is le kellett idő előtt zárniuk.

Zala megyében két üzemet érint a leépítés, a zalaegerszegi és a nagykanizsai telephelyet. Zalaegerszegen jelenleg 295 fő dolgozik a Tungsramban, közülük 60 munkavállalót érint az elbocsájtás, négy ütemben, 2022 július és október között. (Nagykanizsán 700 dolgozó szerződését szüntetik meg).

A leépítésekkel kapcsolatban Balaicz Zoltán polgármester elmondta

- Fontosnak tartom, hogy a zalaegerszegi üzemben érintett dolgozók minél gyorsabban el tudjanak helyezkedni, hiszen ezeknek a családoknak a megélhetése is fontos a közösségünk számára. Felvettem a kapcsolatot több zalaegerszegi, a létszámát jelentősen bővíteni szándékozó vállalat vezetőjével és a kormányhivatal kormánymegbízottjával is. Ennek alapján a megkeresett cégek a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályát is bevonva meg fogják keresni mind a hatvan érintett dolgozót, konkrét állásajánlatot téve nekik. 

A Tungsram zalaegerszegi üzeme mintegy 200 fős dolgozói létszámmal folytatja tovább a tevékenységét, reméljük a vállalat a továbbiakban már stabilan tud működni – fogalmazott a polgármester.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK