2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tűzhelyen felejtett étel

2020. április 24. péntek, 17:58
Sajtóközlemény
„Tűzhelyen felejtett étel könnyen tüzet okozhat!” címmel hirdette meg a harmadikkörös rajzpályázatát a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az alábbikban felhívásukat olvashatják:

Tisztelt szülők, kedves gyerekek!

Nagy örömmel töltött el minket, hogy az általunk meghirdet rajzfelhívásra folyamatosan nagy számban érkeznek rajzok és az elkészített alkotások hűen tükrözik az általunk megadott témakört. Reméljük, hogy sikerül ebben a nehéz időszakban kis örömöt, mosolyt vinni a családok hétköznapjaiba.

Tudjuk, hogy a koronavírus által okozott korlátozások nagyban megnehezítik mindannyiunk életét. Sajnos a mozgási területek nagymértékben leszűkültek az emberek nagy része még a lakását sem hagyhatja el.

Az általunk meghirdetett rajzfelhívással igyekeztünk mindenki életébe egy kis vidámságot vinni, hogy az otthon töltött időt hasznosan, jó célt szolgálva töltsük el.

Sajnos az elmúlt időszakban kevés csapadék hullott megyénk területén belül és ez miatt  számtalan alkalommal előfordult, hogy kerti hulladék égetése során a tűz átterjed az aljnövényzetre. A szabadtéri tüzeket szinte minden esetben emberi gondatlanság által következnek be és ezzel nem csak nagy kárt okozunk, hanem a környezetet is nagymértékben szennyezzük. Ezért is nagyon fontosnak tartjuk és szeretnénk, hogy minden emberhez eljutna az üzenetünk, ezért választottuk második témáknak „Ne égess a szabadban! Óvd a levegő tisztaságát!”  Nagy örömmel fogadtuk, hogy számos rajz érkezett az igazgatóságunkra, sok gyermek időt nem sajnálva színesnél színesebb rajzokat küldött a részünkre. A rajzok megtekinthetőek a honlapunkon.

A harmadik témakör, amihez várjuk az elkészített alkotásokat: „Tűzhelyen felejtett étel könnyen tüzet okozhat!”

A rajzokat kizárólag digitálisan (scannelve vagy felülről digitálisan lefényképezve), minimum 1024x768 , de legfeljebb 2 MB fájlméretben várjuk, a zala.szovivo@katved.gov.hu címre. Az második témakör tekintetében 2020. április 28-ig.

Az elkészített művek közül azokat, amelyek a témába illeszkednek honlapunkon a következő heti témakiírással egy időben megjelentetjük. Amennyiben szeretné, hogy az alkotás szerzője is közzétételére kerüljön, úgy kérjük adja meg nevét, életkorát és a települést, ahonnan a rajzot beküldte. Ezen megadott adatok tekintetében azt a közzétételükhöz történő hozzájárulásnak tekintjük, egyébként kizárólag csak a rajzot mutatjuk be a honlapunkon.

Nem csak a gyerekek képeit várjuk hanem minden vállalkozó kedvű szülőét is!
Kérjük bátran engedjenek utat kreativitásuknak! 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK