2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Tűzoltó Kupa alsópáhoki fordulója

2018. június 06. szerda, 17:15
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A négyfordulósra tervezett Zala Tűzoltó Kupát közös szervezéssel idén hívta életre négy önkéntes tűzoltó egyesület: a Lakhegy ÖTE, az Alsópáhok ÖTE, a Zalaszentiván ÖTE és a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző ÖTE.

A versenysorozat céljai között szerepelt egyebek mellett, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületeknek lehetőséget adjon arra, hogy ápolják, népszerűsítsék, gyakorolják a kismotorfecskendő szerelési hagyományokat Zala megye területén, továbbá elősegítsék az egyesületek közti jó bajtársi, baráti kapcsolatokat.

Az I. Zala Tűzoltó Kupa egy nyílt versenysorozat, vagyis a versenyző csapatokat nem csak a megyéből várták, hanem az egész országból, sőt az országhatáron túlról is. Az önkéntes tűzoltó egyesületek mellett, indultak hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltóságok csapatai is. A versenyfordulókon a csapatok egy szigorú versenyszabályzatban foglaltak szerint mérték össze tudásukat, gyorsaságukat férfi, női és ifjúsági kategóriában. A kijelölt feladat végrehajtása nem egyszerű. Egy köbméter vizet kellett minél gyorsabban a kismotorfecskendő segítségével két vízsugáron keresztül a kijelölt céltáblába irányítani. Aki lemaradt az első fordulóról, annak még van lehetősége június 9-én, Alsópáhokon elkezdeni a versenyzést, és még részt vehetett az összetett versenyben.

A verseny első fordulóját, kilenc csapat részvételével, május elsején Lakhegyen tartották, egy tűzoltó majális keretében. Akkor férfi kategóriában az Alsópáhok ÖTE, női és ifjúsági kategóriában a Lakhegy ÖTE csapata diadalmaskodott. A harmadik fordulót június végén Zalaszentivánon rendezik, a negyedik záró fordulóra pedig július végén kerül sor Balatongyörökön. Az itteni záróversenyen a kupa győztese külön díjazásban részesül. A kupát csak az nyerheti meg, aki a négy fordulóból legalább három eseményen részt vett, a három legjobb eredménye számít az összetett eredménybe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK