2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új lift és konyhai eszközök

2018. május 02. szerda, 17:46
Szerző: Antal Lívia
Új liftet helyeztek üzembe a zalaegerszegi Idősek Otthonában, melynek költségét az elmúlt évi jótékonysági családi nap bevételéből fedezték. Az intézményben új konyhatechnikai berendezéseket is vásároltak a TOP-program keretéből.

A szociális ellátások infrastrukturális fejlesztésére 430 millió forint áll rendelkezésre a TOP-programban, mely összeg tartalmazza az önkormányzat által vállalt önrészt, mondta Balaicz Zoltán polgármester a két beruházást ismertető sajtótájékoztatón. Ebből a keretből már elkészült a Nyugdíjas Otthonház, a Belvárosi, valamint a Landorhegyi Idősek Klubja felújítása.

Landorhegyen a befejezéséhez közeledik az Idősek Gondozóházának rekonstrukciója és az Adráshidai Idősek Klubjának megújítása. Ebbe a sorba tartozik a Gasparich úti Idősek Otthonában ugyancsak már megvalósult fejlesztések. Bővítették a konyha eszközparkját többek között ipari hűtővel, mosogatógéppel, elektromos sütővel, turmixgéppel és szállítóedényzettel. Ezen felül felállítottak egy mobilgarázst az udvaron, amire mindösszesen közel 4,4 millió forintot fordítottak.

Bali Zoltán önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke azt emelte ki, hogy a város élen jár a TOP-program felhasználásában az országban, ezen belül is a szociális intézmények fejlesztését szolgáló beruházások terén. Méltatta továbbá a lakosok és a vállalkozók összefogását, amely lehetővé tette a felvonócserét az Idősek Otthonában. Ez a kapcsolódó munkálatokkal együtt több mint 12 millió forintba került.

A sajtótájékoztatón részt vett Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ vezetője, valamint Bálintné Szalai Anikó, az Idősek Otthona vezetője. Köszönetüket fejezték ki, hogy az AquaCityben megrendezett jótékonysági nap egyik kedvezményezettjeként új liftet kaphatott az intézmény. Hangsúlyozták, hogy a TOP-programból megvalósult fejlesztés a szociális étkeztetés minőségének, valamint a konyhai személyzet munkafeltételeinek javulását segítette elő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK