2021.09.19., vasárnap - VilhelminaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új teniszpályák épültek

2021. szeptember 08. szerda, 17:13
ZalaMédia
Címkék:
246 millió forintos állami sporttámogatással három új, modern teniszpálya épült az Ifjúsági és Sportcentrumban, a ZTE Tenisz Klub területén. Az avatáson bemutatómérkőzést játszott Temesvári Andrea és Noszály Sándor, de jelen volt Sávolt Attila és Bardóczky Kornél is.

Az ünnepélyes átadáson először Papp Zoltán, a ZTE Tenisz Klub elnöke beszélt az elmúlt időszak fejlesztéseiről. Elhangzott, hogy a klub az önkormányzat segítségével, saját erős beruházásokat hajtott végre. Ennek eredményeként öt teniszpálya kerítése újult meg, továbbá 13 pályának az automata öntözését biztosították. Ezek a munkák javarészt a korszerűsítést, a klub mindennapi működésének segítését szolgálták. Most pedig a világon az egyik legmodernebb kemény pályafelülettel, a Rebound Ace borítással sikerül megépíteni három új pályát. Balaicz Zoltán polgármester, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja elmondta, hogy a ZTE Tenisz Klub új elnöke és elnöksége néhány évvel ezelőtt merész álmokat fogalmazott meg.

Forrás: Facebook/Balaicz Zoltán

Erősíteni tudták az utánpótlás-nevelést, és az infrastrukturális fejlesztésekhez pályázati forrásokat igényeltek. A közös összefogásnak az első, fontos állomása ez a beruházás. Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke további együttműködéséről biztosította a zalaegerszegieket. Egyúttal bejelentette: 20 milliárd forintos fejlesztési program beindítására tett javaslatot a kormánynak a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ). Zalaegerszegnek komoly szerep juthat, hiszen javasolták, hogy a tervezett fejlesztési programból 1,7 milliárd forintból létesüljön itt egy modern klubépület és egy fedett teniszcsarnok. Zalaegerszegen valóban van olyan teniszélet, ami megérdemelné ezt, és egy központot hozhatnánk létre – mondta Lázár János. A cél ugyanis az, hogy minél több gyerek fogjon ütőt a kezébe és minél több vidéki helyszínen.

Forrás: Balaicz Zoltán/Facebook

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK