2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új tűzoltóöltöző Alsópáhokon

2016. november 23. szerda, 18:14
Szerző: Nemes Norbert Fotó: NN
A tradíciók megőrzésében, a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában és a versenyzésben is élen járó Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület 121 éves születésnapja alkalmából a helyi önkormányzat egy praktikus öltözőfalat létesített a polgármesteri hivatalnak helyet adó udvarrészben.

Mostantól zárt helyen, komfortos körülmények között öltözhetünk. Itt már a felszereléseink és az egyenruháink is helyet kapnak, nem kell a szabad ég alatt öltözni – mondta kérdésünkre válaszolva Farkas József egyesület elnöke.

Megtudtuk: a befedett tároló egység, ami kivonulás esetén öltözőként is megállja a helyét, a következő időszakban várhatóan tovább bővül majd. A mintegy negyvenfős egyesület tagjai, Töreky Tibor tűzoltó parancsnok irányítása alatt, az idei évben eddig több mint harminc bevetésen vettek részt. Az eszközeiket rendszerező fedett tároló kialakításában a tettre kész lánglovagok saját munkájukkal is segítették. A közelmúltban pályázaton nyertek egy olyan bevetésekkor használható kisbuszt, amelynek tárolása is lehetőség nyílt. Az egykori óvodai szertárban tapasztalt helyzet az önkormányzat jóvoltából most kedvező módon átalakult.

A segítő kapcsolatok folyamatos fenntartását szorgalmazó Czigány Sándor polgármestert nem csupán az előírások szabályos betartása motiválta. Az egyesület a fiatalok megtartásában is segédkezet nyújt. Nemrégiben a fiúcsapat új tagokkal bővülve alakult át. Időjárástól függően a csapatok hetente többször is gyakorlatoznak a sportcentrum területén. Ilyenkor a focistákkal és a többi sportolóval is egyeztetniük kell, ezért egy külön gyakorlatozó pálya kialakítását is tervbe vették.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK