2019.04.21., vasárnap - Konrád Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Verklivarázs Keszthelyen

2018. szeptember 14. péntek, 12:29
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Keszthelyi Turisztikai Egyesület az ötletgazda által kigondolt nemzetközi fesztivált immár hatodik alkalommal rendezte meg a belváros szívében.

Hansjörg Surbernek és feleségének, a rendezvény kezdeményezőinek jóvoltából, akik egy kis helyi gyűjtemény, a Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeum tulajdonosai, a külföldi verklisek már tavaly beírták naptárjukba a szeptember második hétvégéjének időpontját. A svájci illetőségű házaspár már több mint negyven éve él a régi hangszerek bűvöletében és űzik hobbiként ezek gyűjtését és megszólaltatását. A különleges zenedobozok és a Monarchia-béli ruhadarabokba bújt megszólaltatói ismét nagy sikert arattak.

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület az ötletgazda által kigondolt nemzetközi fesztivált immár hatodik alkalommal rendezte meg a keszthelyi belváros szívében. A civil szervezetek közül a Balatoni Borhölgyek Egyesülete, a Belvárosi Kereskedők Egyesülete, a helyi vállalkozókat tömörítő klub tagjai ismét kitettek magukért. A verklisek közül néhányan kis műsort is adtak a zene mellé, bábfigurát mozgatva a gépek előtt, és a gépeken. Több mint félszáz masina muzsikált. A német, osztrák, svájci, szlovén, szlovák, holland verkliseken kívül, hárman az országhatárokon belülről érkeztek. A tradicionális, szebbnél szebb utcai zenegépek, zenélő automaták, muzsikáló szerkezetek fesztiválprogramját ezúttal is néptáncosok, koncertek, árusok színesítették.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK