2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Vigasság Vince-napon

2018. január 23. kedd, 18:16
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A 19 esztendeje a bor-barátság szolgálatába álló Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete 19 magyar boros civil szervezetet hívott meg Keszthelyre, az Amazon látogatóközpontban tartott hagyományos Vince-napi rendezvényére, a közelmúltban.

Köszöntőjében Dévényiné Balogh Gyöngyi elnök kiemelte: civil lobbistaként lassan két évtizede állnak a gasztronómia továbbá a finom zalai és nyugat-balatoni borok szolgálatában. Lokálpatrióta egyesületként kül –és belföldi rendezvényeken népszerűsítik Keszthelyt és a környék értékeit. A jobbára anyaként, vagy nagymamaként is helytálló hölgyek a szabadidejük terhére, társadalmi munkában rendezvények fő szervezőiként, vagy egy-egy program segítőiként állnak helyt fesztiválokon, gálaprogramokon, karácsonyi műsorok alkalmával. A két új, fiatal tagjuk avatására majd a huszadik, jubileumi évforduló alkalmával kerítenek sort- hangzott a bejelentés. A keszthelyi, rezi, zalalövői, móri, balatonfüredi letenyei, tolcsvai, székesfehérvári, badacsonyi, velencei, kecskeméti, tihanyi vendégek mellett köszöntötték a muravidéki magyarlakta falu: Csente boros egyesületét, a Drustvo Vinogradit is.

Dr. Petánovics Katalin nyugalmazott néprajz-muzeológus az öt legismertebb boros szentről tartott érdekes előadást. A Pékné Orbán Julianna vezetésével működő Gyenesi Dalárda olyan zalai ivó nótákból álló csokrot hozott, amelyet a közeljövőben CD-lemezen is kiadnak majd. Karakteres, testes, hosszan tárolható, egyedi arcú fehér-, rozé- és vörösborait a Bezerics családi pincészet mutatta be a megjelent vendégeknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK