2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Zalában is kinyitják kapuikat a tűzoltószertárak

2023. május 23. kedd, 12:58
Közlemény
Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a zalai tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt - adta hírül Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó vármegyei hivatásos tűzoltó-parancsokságok, önkormányzati tűzoltóságok és katasztrófavédelmi őrsök, melyek egészen délután négy óráig lesznek látogathatóak Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Letenyén, Keszthelyen, Lentiben, Zalakaroson és Pacsán, valamint Zalaszentgróton.   

Akárcsak a tavalyi, nagy sikerrel zajlott programon, így ezúttal is lesznek próbariasztások, amiken keresztül a tűzoltók bemutatják, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. De megtekinthetőek lesznek a speciális járművek, felszerelések, és adott esetben ezeket ki is lehet próbálni, sőt, még tűzoltónak is be lehet majd öltözni a kicsiknek, nagyoknak egyaránt. 

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek is várják majd a legkisebbeket és szüleiket például Zalalövőn, Letenyén, Miháldon, Petőmihályfán, Zalakaroson, Murakeresztúron, Szepetneken, Söjtörön Zalaistvándon is. 

A több éve nagy népszerűségnek örvendő országos program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

Találkozzunk május utolsó vasárnapján, május 28-án 10 és 16 óra között! 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK