2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Zenés estek a Korona Szalonban

2022. szeptember 07. szerda, 19:14
Szerző: -pet-
Számos programmal készül az őszi szezonra a nemrégiben megnyílt Korona Szalon. A Kazinczy tér 1858-ban épült egykori szállója elsősorban komolyzenei- és jazzkoncertekkel várja a közönséget.

 A magasművészet színhelye lesz

A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: a tavaszi nyitás óta néhány konferenciának már otthont adott a ház, szeptember 10-én azonban ünnepi koncert keretében veheti birtokba a közönség a város új kulturális színterét, mely a Keresztury VMK egységeként működik. A szombati rendezvényt zongoraavatónak szánják, hiszen a Korona Szalon – és ezzel a város – új versenyzongoráját két neves művész, Tóth László és Borbély László szólaltatja meg először egy ünnepi koncerten.

A polgármester kitért arra is, hogy az őszi szezonban biztosan minden előre eltervezett eseményre sor kerül a házban, ám a 2023-as évben megszorítások várhatók, így egyelőre a jövő évi programokról nem tudnak mit mondani. Előfordulhat, hogy egy-egy épület időlegesen zárva tart majd a téli hónapokban. Ennek ellenére bíznak abban, hogy túl leszünk a nehézségeken és a Korona Szalont gyorsan megkedveli a közönség. Annál is inkább, mert minőségi programkínálattal készülnek a szervezők.

A Keresztury VMK nevében Flaisz Gergő igazgató elmondta: a Korona Szalon egy különleges intézményegysége lett a VMK-nak. Tulajdonságait még nem ismerték ki. Meg kell találni a ház helyét a rendszerben úgy, hogy maguknak se okozzanak konkurenciát, ugyanakkor olyan eseményeket szervezzenek ide, ami máshol még nem volt. Az már most látszik, hogy a magasművészet egyik fontos helyszíne lesz az egykori szállodaépület.

A következő hetek programjairól Kelemen Attila intézményeség-vezető számolt be. Mint mondta, szeptember 13-án egy jazz-esttel készülnek: Rátonyi Róbert zongoraművész lép fel országos turnéjának részeként. Szeptember 22-én Portisch Lajos basszbariton dalestjével várják a közönséget, október 5-én Malek Andi Soulistic műsorát hallgathatják meg az érdeklődők, október 20-án pedig Libikóka elnevezésű zenés irodalmi estre kerül sor. A vendég Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lesz. A tervek között szerepel esküvőkiállítás és egy új zenés produkció is, amit a Hevesi Sándor Színház társulatával valósítanának meg.

A részletes programok és az online jegyrendelés a Kersztury VMK honlapjáról érhető el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK