2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

ZTE FC: repohárral a környezetért

2020. október 22. csütörtök, 18:53
Közlemény
A ZTE FC – az elsők között Magyarországon - a hétvégi Budafok elleni mérkőzésen vezeti be a különleges Zete arculattal díszitett repoharat, mellyel a fenntarthatóság fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. A betétdíjas, újrahasználható, speciális technológiával készült repoharakat a szurkolók a mérkőzés után visszaválthatják, vagy ha tetszik nekik, akár haza is vihetik. A klub a jövőben további lépéseket is tervez a környezet védelme jegyében.

A futballmérkőzések elengedhetetlen tartozéka a sör és az üditő, melyekből tengernyi mennyiségben fogyasztanak a szurkolók hétről hétre. Ennek sajnálatos következménye, hogy a mérkőzések után több köbméternyi műanyaghulladék gyűlik össze, egy átlagos hazai meccsen közel 4- 6000 egyszerhasználatos pohár végzi a kukában. A repohár lehetőséget ad arra, hogy az újrahasználható poharakkal jelentősen csökkenjen a műanyaghulladék mennyisége, ezzel is hozzájárulva a környezetünk védelméhez.  
Az október 25-én rendezendő ZTE FC – Budafoki MTE NB1-es mérkőzéstől kezdve a klub hazai meccsein a Zete motívumokkal díszitett repoharat a szurkolók 300 Ft betétdíj ellenében kérhetik a büfében, melyet a mérkőzés után visszaválthatnak. Amennyiben megtetszik nekik a repohár, természetesen hazavihetik. A pohár mosható, többször újrahasználható, így a Zete szurkolók sokáig fogyaszthatják italaikat a különleges ZTE FC pohárból otthonaikban. A visszaváltott poharak többszöri tisztitás után visszakerülnek a körforgásba. 
„A ZTE FC-re úgy tekintünk, mint a jövő klubja. Ennek keretében fontos, hogy lehetőséget adunk fiatal játékosoknak a fejlődésre, de emellett felelősséget is érzünk a közösség és a minket körülvevő környezet iránt.  A fenntarthatóság a jövőnk kulcsa, ezért döntöttünk úgy, hogy minden lehetőséget megragadunk arra, hogy a működésünk során teret adjunk a zöld megoldásoknak. Ennek első lépéseként vezetjük be a speciális technológiával készült repoharat.” – mondta Végh Gábor, a ZTE FC tulajdonosa. „Ez csak a kezdet, a jövőben több hasonló kezdeményezéssel is élünk majd. Bízunk benne, hogy a szurkolóink is részeseivé válnak ennek a fontos ügynek.” – tette hozzá.

A repoharakat egy Zala megyei cégtől szerzi be a klub, ezzel is hozzájárulva a megye fejlődéséhez és gazdasági élénküléséhez. A repoharak a mérkőzésnapokon kívül is megvásárolhatók a ZTE FC Shopjában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK