2018.05.25., péntek - OrbánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adomány segítő szándékból

2017. december 13. szerda, 18:28
Szerző és fotó: Antal Lívia
Címkék:
A Zalai Polgári Körök Egyesülete felajánlása révén újabb 400 ezer forinttal gyarapodhatott a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház fizioterápiás medencéjének felújítására már összegyűjtött összeg. Az idei Polgári Estély bevételéből a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete is részesülhetett 200 ezer forinttal.

A kórházban tartott adományátadáson Jagasics János elnök elmondta, hogy idén áprilisban nyolcadik alkalommal tartották meg a Polgári Estélyt kétszáz fő részvétele mellett. Erre az alkalomra idén is vállalkozások és magánszemélyek ajánlottak fel tombolatárgyakat, melyek között szerepelt Budai Mihály festőművész egyik nagy értékű alkotása. Az estélyen a tombolák kisorsolásából hatszázezer forint gyűlt össze. Ebből két olyan szervezetet kívántak támogatni, melyek munkája sokakat, illetve nehéz élethelyzetben lévőket érint. Így döntöttek a kórház mellett, 400 ezer forinttal támogatva a fizioterápiás medencéjének felújítását, valamint a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete javára, 200 ezer forinttal segítve annak tevékenységét.

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy 2002 után jöttek létre a polgári körök az országban, ahogy Zala megyében és Zalaegerszegen is. Az elmúlt közel 15 esztendőben a Zalai Polgári Körök Egyesületétől nagyon sokat kapott a megye és város is. Tenni akarásukra nemcsak felnéztek, de támogatásra méltónak is találták a kezdetektől fogva. Méltatta, hogy az egyesület most is olyan célokat tűzött ki maga elé, ami a város vezetése számára is fontos. Ezt példázza más programok mellett az Aquacityben megrendezett jótékonysági nap, melynek egyik kezdeményezettje a kórház volt, hozzájárulva fizioterápiás medence felújításának költségeihez. Mint mondta, a város a mozgássérültek egyesületével is kiváló kapcsolatot ápol, ezért örül annak, hogy a szervezet is részesülhetett adományból. Az adventi várakozás időszakában ez különlegesen szívmelengető, amire mások is felfigyelhetnek további támogatókat vonzva, fűzte hozzá.

Az adventi időszakban nincs olyan hét, hogy ne kapnának valamit a város és a megye lakosságtól, ami a zalai közösség hihetetlen szolidaritásról árulkodik, hangsúlyozta dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója. Mint mondta, különösen örül annak, hogy a mozgássérültek egyesületével együtt, mellyel együttműködési megállapodásuk is van, vehetik át az adományt. Hangsúlyozta, a fiziotepáriás osztály medencéjének felújítása rendkívül fontos, hiszen a hidroterápia éppen azon embereket szolgálja, akik valamilyen mozgásszervi betegségben szenvednek illetve fogyatékkal élnek. A kórház éppen ezért tesz meg mindent azért, hogy a medence korszerűsítése mielőbb megvalósulhasson. A 30 millió forintos költségnek közel a fele már összegyűlt, ennek egy része, vagyis 11 millió forint a közel egy éve folytatott kampányból, másik része az Ispita Alapítvány saját forrása.

Dudás Gyula, a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének elnöke szintén köszönetét fejezte ki az adományért. Elmondta, szervezetük a mozgásban korlátozott emberek önálló életvitelét igyekszi segíteni egészségügyi és rehabilitációs segédeszközökkel. Az adományból is ilyen eszközöket vásárolnak majd. Kiemelte, hogy az egyesület szintén gyűjt adományokat a szociális és gyermekotthonok számára. A tároláshoz a város biztosít raktárt, amit köszönnek.

A kórház október végén tartotta a fizioterápiás medence felújítását szolgáló jótékonysági gálaestjét. A sajtótájékoztató végén a támogatói jegyet vásárlók között kisorsolták nyertest. Várják a 256-os számú jegy tulajdonosának jelentkezését, aki hazaviheti Szabolcs Péter szobrászművész Erdély című kisplasztikáját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK