2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adomány a zalaegerszegi gyermekotthonnak

2024. június 19. szerda, 20:06
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Ágyneműket adományozott a Zalaegerszegi Női Szalon a Gyermekvédelmi Központ Zala vármegye székhelyén működő, zalaegerszegi gyermekotthon részére.

A Női Szalon ágyneműket ajándékozott a babacsoportnak

Mint azt az ünnepélyes ceremónián Balaicz Zoltánné, a Női Szalon vezetője elmondta: a májusi anyák napja alkalmából szerveztek egy alkoholmentes koktélvásárt az egyik belvárosi vendéglátóhelyen, és ennek bevételéből vettek ajándékot a megyeszékhelyi gyermekotthon számára. Előzetesen az intézmény vezetőinél tájékozódtak, hogy mire lenne leginkább szüksége az otthonnak, így a 100 ezer forintos bevételből ágyneműket, takarókat, plédeket vásároltak a babacsoportnak. 

Balaicz Zoltánné (jobbról) és a Női Szalon 100 ezer forint értékben vett ágyneműket

A szalon képviseletében Balaicz Zoltánné, valamint Egyed Enikő és Kiss Gabriella adták át az ajándékot az intézmény vezetőinek. Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója az adományt megköszönve úgy fogalmazott: szerencsére egyre többen ismerik tevékenységüket, és támogatják őket valamilyen adománnyal. Jellemzően a karácsonyi időszakban keresik meg a főigazgatóságot különböző felajánlásokkal, ezért most különösen örültek, hogy a Női Szalon tagjai a nyári hónapokban is gondoltak rájuk.

A takarókat, plédeket a babacsoport lakói használják majd

Horváth Gyöngyi, a Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye intézményvezetője hozzátette: nagyon jókor jött az ajándék, hiszen évről évre nő a hozzájuk bekerülő 0-3 éves kisgyermekek száma. Emiatt nemrégiben felbontották az eddigi integrált csoportot, és egy külön babacsoportot hoztak létre a kicsik számára. A helyiségek kialakítása most fejeződik be, így az új ágyneműket hamarosan használhatják is a gyerekek.

Az otthon lakói közül ketten verssel köszönték meg az adományt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK