2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Állatbarát nap Gébárton, a Göcsej Kutyaklub születésnapja alkalmából

2024. június 03. hétfő, 19:24
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A zalaegerszegi Gébárti-tó partja volt a helyszíne a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Göcsej Kutyaklub „Állatbarát nap”-jának. Nem először szervezett a tó partjára programot az egyesület, évekkel ezelőtt az országos retriever találkozó házigazdáiként is itt gyűltek össze.

Kutyabemutatók és felelős állattartás

Szintén nagy nyilvánosságot vonzott a kiképző pályájuk mellett létrehozott élménypark megnyitó ünnepsége is a Zala parton, 7 évvel ezelőtt. Most a fennállásuk 30. évfordulóját újból egy állatbarátoknak szánt ajándékkal ünnepelték a vegyes tematikájú nyílt napon. Az érdeklődésbe belezavart az esős időjárás, de ennek ellenére sokan kilátogattak a tóhoz.

Nyitányként, délelőtt a retrieverek és vizslák találkozóján volt a hangsúly. A gazdik és a kutyák ez egész ország területéről érkeztek. Majd a nyilvános programok az egész délutánt kitöltötték. Elsőként a rendőrkutyák mutatták be tudásukat. Könnyedebb műfajt képviseltek a táncoló kutyák, bár a betanítás, nem kérdés, hogy itt is sok energiába került. Aztán engedelmességi, akadálypályás, őrző-védő, munkakutya bemutatóra került sor. Közben kutyás érdekességekről, felelős állattartásról szóló előadások hangzottak el. 

A gyerekeket megihlető rajzokból alkalmi kiállítást rendeztek és díjazták a legjobb alkotásokat. Szintén elismerésben részesültek a vízi- és szárazföldi kutyás versenyek legjobbjai, ahogy a legszebbnek ítélt ebek is. Kiegészítőként állatorvosi tanácsadás, kutyakozmetikus állt rendelkezésre. Az állatvédők bemutatkozására is mód volt, ahogy a megyei madarász egyesület is képviseltette magát és standot kaptak a természetvédők is. 

A négylábúak mellett népszerű kétlábúak is a közönség elé álltak, így az idomított sólymok, az ezer éves sólymászat hagyomány éltetőiként. A skála másik végéről pedig szelíd, mókás, kissé öntörvényű nagy papagájok adtak showt. 

A rendezvény házigazdája dr. Gombos László állatorvos, a szervező egyesület elnöke volt. A programon részt vett és azt a város nevében köszöntötte Gecse Péter alpolgármester. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK