2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

„Árvácskák” Zala megyében

2018. augusztus 27. hétfő, 21:04
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Egy hetes turnén vendégeskedett Magyarországon, közte nagyobb részben Zala megyében a csíksomlyói „Árvácska együttes”. Az erdélyi nehéz sorsú (árva, félárva, magára hagyott) gyerekek és ifjak alkotta ének- és zenekar templomi miséken működött közre, illetve népzenével dúsított mesejelenettel állt színpadra.

Másfél évtizede, hogy az erdélyi gyerekek évente megfordulnak Zala megyében. Fellépéseiket mindig nagy érdeklődés kíséri, aki teheti adakozással is támogatja a fiatalokat, akik a családi otthont nélkülözve kell, hogy felnőjenek. A gyermekotthon lakóiból 1997-ben alakult zenei együttes, mely azóta is folyamatosan működik, bár a tagság összetétele és nagysága állandóan változik. Az énekesek mellett többféle hangszeres alkotta zenekar is közreműködik a produkcióikban. Az együttes turnéjának útiköltségét magyar támogatók állják. Zalaegerszegen már 6. éve áll a fellépések mögött a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, az idei fővédnök Balaicz Zoltánné volt.

S mivel számos templomban is közreműködtek a fiatalok a misék alkalmával, megismerkedhettek az itteni plébániák életével, papokkal, hívekkel. Így többek között élvezetes találkozásban volt részük Lendvai Zoltán János atyával, a közelmúltban Magyar Ifjúságért Díjban részesült „gördeszkás” pappal.

Az Árvácska együttes legközelebb advent idején koncertezik Budapesten, Zalába pedig egy év múlva várják vissza őket. Addig is lehet számukra támogatást nyújtani az alábbi címen: Hargita megye, Csíkszereda, Kájoni János u. 1. (Fodor ház).

A turné során befolyt adományokból a gyerekek iskoláztatását támogatják.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK