2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Civil Információs Centrum cím harmadszor

2020. január 16. csütörtök, 15:27
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület 2020-tól kezdődően immár harmadik alkalommal nyerte el Zala megyében a hároméves ciklusra szóló Civil Információs Centrum (CIC) címbírtokosi címet. A megyei civil szervezeteket támogató zalaegerszegi székhelyű egyesület munkájáról sajtóreggeli keretében számoltak be.

A megye civil szervezeteiért tevékenykednek

Czotter Csabáné elnök elmondta, hogy Civil Információs Centrumként 2012. június elseje óta működnek a Zala megyei civil szervezetek, alapítványok, egyesületek szolgáltató irodájaként. Ennek keretén belül ingyenes tanácsadást biztosítanak, többek között jogi, pénzügyi, pályázati, forrásteremtési és számítástechnikai témakörökben zalaegerszegi Kossuth Lajos utcai irodájukban. Tavaly összesen 531 órában nyújtották ezt a szolgáltatást, közte a legmagasabb óraszámot a pályázati tanácsadás képviselte 212 órában, amit a jogi tanácsadás követett 100 órában. Az elmúlt évben 22 alkalommal tartottak információs napot a megye területén, melyeken a civileket érintő aktuális pályázatokról esett szó. Képzéseiken 80 fő vett részt, továbbá 20 hírlevelet küldtek ki, mellyel 1180 szervezetet értek el 2019-ben.

Czotter Csabáné elnök, Tóth Szilvia coach-trérner, Szabóné Tóth Renáta, a polgármesteri hivatal civil kapcsolati referense, Balaicz Zoltán polgármester,
dr. Kovács Orsolya ügyvéd, Tornyos Ágnes irodavezető, dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke és dr. Alex Magdolna orvos biológus

Az idei tervekről elmondta, hogy honlapjukon friss adatokkal fogják aktualizálni a megye szervezeteit tartalmazó keresőt. Január 31-én országos akcióhoz kapcsolódva civilek napját tartanak. Kerekasztal-beszélgetésre invitálják meglévő és leendő partnereiket, melynek fő témája a kapcsolatépítés és a gazdasági szféra felé nyitás lesz. Szintén országos akció keretében bonyolítják le április 23-án civil véradást, bízva az előző évi sikerében. Az idei képzéseikkel céljuk az adományozói kultúra fejlesztése annak érdekében, hogy a civil szervezetek jobban ki tudják használni forrásteremtési lehetőségeiket. Az elnök kiemelte, hogy 2019-ben az egyesület országosan is egyedülálló módon felvállalta a híd szerepét a megyei civil szervezetek és a vállalkozások között. A kapcsolatépítést szolgálta a vállalkozói vacsora, amit idén megrendeznek. Az üzleti szektor társadalmi szerepvállalását kívánják ezzel ösztönözni. Ezt szolgálja a tavaly alapított Év Zala Megyei Adományozója cím, mellyel két cég civil szervezeteket támogató tevékenységét ismerték el. A díj átadásának időpontját idén is jótékonyság világnapjához kötik.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere méltatta az egyesület országos szinten is kiemelkedő munkáját. Kiemelte, valóban elkötelezettek abban, hogy minél több zalaegerszegi valamint megyei civil szervezet jusson hozzá olyan támogatási forrásokhoz, amelyekkel közösségeik javára tudnak tenni.

Elhangzott, hogy az iroda a civil ügyekre vonatkozó hatékony munkáját 2012-től kezdődően számos intézménnyel és szervezettel folyamatosan megújuló együttműködési megállapodás keretében látja el. A sajtótájékoztatón részt vett így többek között dr. Kovács Orsolya ügyvéd, aki a civil szervezetek jogi tanácsadását saját irodájában látja, továbbá dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat képviseletében dr. Alex Magdolna orvos biológus.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK