2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Családok Helikonja, igaz értékek mentén

2019. június 09. vasárnap, 18:26
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A nemzedékek egymás mellett élését és egymáshoz közelítését is segítette az a dr. Mészáros Jánosné fő szervező által életre hívott, az ADD meg a lehetőséget! Alapítvány képviselői által szervezett fórum, melyet a Családok Helikonja részeként szerveztek meg szakembereknek és szülőknek Keszthelyen. Az immár negyedízben megrendezett kétnapos programsorozat célkeresztjében ezúttal is a családok lelki egészsége állt.

 

A fórum házigazdája dr. Hada Zsuzsanna pszichiáter volt, aki május utolsóelőtti péntekjén a Balaton-színházban vetítettképes előadásban szólt a családi szerepek és családi szerkezet megváltozásáról, az életciklus és a családi szerepvállalás összefüggéseiről, a korosztályos felosztások és kutatások jellemzőiről, a gazdasági és társadalmi változások következtében újjáalakuló famíliák sokszínűségéről. A közjót szolgáló családra, annak formájától és méretétől függően értékként kell tekinteni, szerte a világban-hangsúlyozta ki. Jelezte: megnövekedett az egyedül gyermeket vállalók száma, így a család fogalma is más lett, mint mondjuk száz évvel ezelőtt. A családra, mint a társadalmi alapegysége a sokféleségek dinamikáját rejti, ezért nem lehetünk elítélők egyik formájával sem. Ha ismerjük a jellemzőket, a félreértések javarészt kiküszöbölhetők, mondta el.

A Családok Helikoni Fesztiválját a Balaton-partra szervezték, ahol a rendezvény ideje alatt a színpad mögött interaktív játszóházban, kézműves foglalkozásokkal keresték a kisebbek kedvét. A család erejét jelenítették meg a közös énekléssel, a Sopron utcai óvodásai és a keszthelyi Szenior Örömtánccsoport tagjai által bemutatott táncokkal is. Szerepelt a Boombatucada, színpadra szólították Panda-Bandát és a Campfire együttest, a Rezidance tánccsoportot, a Keszthelyi Kötélugrókat, az Asbóth Regatta Zenekart is. Volt nyereménysorsolás és jelképesen továbbadták a Családok Helikonja Lángját három, több nemzedék óta Keszthelyen élő, a családi életüket példamutatóan vezénylő famíliának. A megtiszteltetés ezúttal Gelencsér József családját, Oppel-Szabolcs István családját és a Nagy-Unger família tagjait érte. Zárásként Töttő Vilmossal és baráti körével közösen énekeltek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK