2022.08.15., hétfő - MáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Dupla adomány a Nyitott Háznak

2019. szeptember 12. csütörtök, 16:08
Szerző és fotó: Antal Lívia
A zalaegerszegi kertmoziban augusztus 23-án újabb közönségvetítésre került sor, amelynek bevételét ezúttal a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény javára ajánlották fel a szervezők. A 201700 forintos adományt sajtótájékoztató keretében adták át, amelyen egy másik kedvező bejelentés is elhangzott az intézmény számára.

A településrészi önkormányzat és a tankerület jóvoltából

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, hogy az Alsójánkahegyi Sör-virsli és Hagymásbab Fesztivál után ez volt a második nyári jótékonysági rendezvény a Kertvárosban, amellyel ezúttal ebben a városrészben lévő intézményt támogattak. Mint mondta, ez a támogatás bizonnyal hasznára lesz a Nyitott Háznak, ahol fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztésével foglalkoznak.

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője elmondta, a közönségszavazás alapján a Vissza a jövőbe című filmet vetítették le az 1987-es eredeti szinkronnal. A sci-fi vígjátékra 200-an voltak kíváncsiak, köztük sok gyermek. Köszönetét fejezte ki a szervezőknek a segítségért, amit a filmvetítés után a rendrakásban is nyújtottak. A tervekről elmondta, szeretnék a kertmozit, mint a Kertváros kultikus helyét olyan közösségi térré alakítani, ahol a filmvetítések mellett koncerteket, szakmai előadásokat is tartanának. Ezen programoknak ugyanúgy lesz jótékony célja, mint az eddigieknek. Fontosnak érzik, hogy olyan szervezeteket támogassanak, ahol nagy szükség van az adományra. Ahogy ezúttal a Nyitott Házat.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója bejelentette: az adományként összegyűlt összeghez ugyanannyit hozzátesznek, segítve ezzel a Nyitott Ház munkáját.

Jelenleg 61 súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermek nevelését, oktatását végzik a gyógypedagógiai intézményben, amelyhez a zalaegerszegi járásba tartozó települések tartoznak. Stummer Mara intézményvezető megköszönve az adományt elmondta, hogy azt mozgás-, értelmi képességet fejlesztő illetve a szabadidő eltöltéshez szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

Az átadáson részt vett Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója és Drávecz Szabolcs, az Art mozi vezetője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK