2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyógyító mesékkel a félelmek ellen

2021. május 10. hétfő, 18:01
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megnyugtatja a betegségekkel küzdő gyermekeket, és választ ad félelmeikre a Bagoly Barni meséiben szereplő tizenöt kis történet. Szerzője Hegedüs Barnabás, akinek kötetéből és a hozzátartozó színezőből 100-100 darabot ajánlott fel a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára. Az 500 ezer forint értékű adományt sajtótájékoztatón adták át.

Hegedüs Barnabás, Tóth Gábor alelnök, Bali József, dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD és Rigó Márton

Hegedüs Barnabás elmondta, elsőként a Borz Botond meséje született meg apai kérésre. Legjobb barátjának kisfia ugyanis cukorbeteg lett. Mint fogalmazott: a gyerekek nagyon jó képzelőerővel rendelkeznek, mégis nehéz lekötni figyelmüket. A meséken keresztül viszont lehet. Barátja kisfiának betegsége azonban csak egy azon problémák közül, amelyek miatt fájdalom és félelem rögződik belénk gyerekkorunkban. Ezért még írt tizennégy gyógyító mesét, amelyek a Bagoly Barni meséi című kötetben láttak napvilágot, amelyhez egy színező is társul. A kötet hangos könyvként is elérhető, illetve minden meséhez tartozik egy meditáció is.

Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató arról beszélt, hogy amikor egy gyermek kórházba kerül, az a szülőt, gyermeket egyaránt nagyon megviseli. A kötetben lévő mesék éppen ezért lehetnek nagy segítségükre, hiszen megfeledkezhetnek félelmeikről. A felajánlott mesekönyvből és színezőből 80 darabot a gyermekosztály, míg 20-at a pszichiátria osztály gyermek- és ifjúsági részlege kap meg.

Bali József, az Ispita Alapítvány elnöke azt emelte ki, hogy a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete révén egy új korosztály lépett be a karitatív tevékenységbe, ami példaértékű.

Az egyesület 2017-es alakulása óta már számos jótékony kezdeményezést karolt fel, tudtuk meg Rigó Márton elnöktől.  Elmondta, a koronavírus-járvány miatt is fontosnak érezték azt, hogy karitatív megmozdulásuk olyan helyre irányuljon, ahol leginkább elkél. Így esett a választásuk a kórházra, illetve a Bagoly Barni meséi kötetre, hiszen bizonyított tény, hogy a gyógyulás lelki folyamatokon is múlik. A gyerekek erőt meríthetnek a gyógyító mesékből, egy olyan kötetből, amely zalaegerszegi szerző tollából született.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK