2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hangszervásárláshoz kaptak támogatást

2022. január 12. szerda, 17:55
Szerző: ZalaMédia
Zala megyében két fiatal művész pályázott sikerrel a MOL Tehetségtámogató Programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10-23 év közötti tehetségek pályafutását.

Kéthelyi Gergely és Pas Dominika

2021-ben 275 pályázat érkezett be a Tehetségtámogató Program művészet és tudomány kategóriáira, a megpályázott összeg pedig több mint hatszorosa volt a rendelkezésre álló keretnek. A szakértő zsűri értékelése után a pályázatot kiíró MOL Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy összesen 63 fiatalt támogat. A 10–18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió forint támogatásban részesültek, míg a 19–23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió forintot kaptak. Legtöbben zeneművészeti területről nyújtottak be pályázatot, hiszen egy hangszer megvásárlása komoly befektetés egy átlagjövedelmű család számára. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást.

A Zala megyei győztesek

Kéthelyi Gergely, trombita, Nagykanizsa

A 15 éves fiatal tavaly a XV. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen második helyezést ért el. Jelenleg a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanulója. Játszik a Nagykanizsai Fúvószenekarban, a Vietoris Kamaraegyüttesben és a Pannonhalmi Big Band-ben. Édesapja zenetanár, öt testvére közül az iskoláskorúak is játszanak hangszeren. A támogatásból egy C-trombitát szeretne beszerezni meglévő B mellé.

Klasszis kategória:
Pas Dominika, barokk furulya, Keszthely

A 23 éves zenész a hévízi Musica Antiqua Együttes szólistája. Jelenleg Bécsben folytatja felsőfokú zenei tanulmányait, ami mellett tanítványokat vállal, hogy külföldi tanulmányait finanszírozni tudja, mivel négy testvére is még tanul. A támogatásból egy barokk furulyát szeretne vásárolni, amely zenei repertoárjának bővítéséhez szükséges.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK