2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Joao Luis Matias volt a Free English Club vendége

2024. március 14. csütörtök, 14:03
ZalaMedia
A Portugáliából származó, angolai gyökerekkel rendelkező, kétszeres olimpikon úszó és üzletember Joao Luis Matias volt a Free English Club vendége, melyet kedden délután tartottak a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Könyvtárában.

Az egyetemi bibliotéka előadóterme csordultig telt külsős érdeklődőkkel és hallgatókkal. A foglalkozást, az egyetem világot járt, több nyelven beszélő docense, dr. Bérces Edit tartotta, természetesen angol nyelven.

- Mateo kétszeres úszó olimpikon. Angolában született, Portugáliában nevelkedett, Nagy Britanniában tanult és dolgozott. A családja Zalaegerszegen él és a tapasztalatait most velünk is megosztotta. Interkulturális kommunikációt is tanítok a kampuszon és elmondhatom, hogy a saját tapasztalat az, amit átadunk és átvehetünk a vendégeinktől, amely élettapasztalat a hallgatóságnak is hasznára válik - mondta dr. Bérces Edit.

A háromgyermekes Mateo több nyelven is beszél, portugálul, spanyolul, franciául, angolul, olaszul és persze magyarul is. A jelenleg elektronikai mérnökként Londonban dolgozó fiatalember közvetlen egyéniségével pillanatok alatt megtalálta a hangot a közönséggel.

- A sport, benne az úszás határozta meg az életemet, majd a tanulás. Elektromérnöki diplomát szereztem és a cégemen keresztül, ahol dolgozom, sok országban jártam, sok kultúrát megismertem és a tapasztalataimat szívesen osztottam meg a hallgatósággal - mondta Mateo.

A találkozóra a világversenyeken szerzett érmeit is elhozta, valamint kiemelten beszélt arról, hogy fiatalon kellő ambícióval, céltudatossággal kell rendelkezni ahhoz, hogy minden területen jól tudjunk teljesíteni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK