2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mosolyt csaltak a gyermekek arcára

2022. december 23. péntek, 16:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Zalaegerszeg Barátai Egyesület többéves hagyományt folytatva, hetedik alkalommal adott át édességekből álló karácsonyi ajándékcsomagot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége szervezeti egységeiben élő gyermekeknek a Napfény étteremben.

A Zalaegerszeg Barátai Egyesület gyermekotthonokban élőket ajándékozott meg

Szilasi Gábor, Zimborás Béla, Bali Zoltán és Horváth Gyöngyi a gyerekekkel

Ugyancsak hagyomány, hogy ilyentájt a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthonában közös karácsonyi ünnepséget tartanak programokkal és játékos vetélkedőkkel. A december 22-i délelőtt is így telt el, majd a gyerekek és kísérőik átmentek a Napfény étterembe, melynek üzemeltetője vendégül látta őket ebéddel. A Zalaegerszeg Barátai Egyesület jóvoltából hatvan ajándékcsomag várta őket a karácsonyfa alatt. Ezúttal is volt filmvetítés, a gyerekek a Minyonok című mesefilmet is nézték meg.

A karácsonyi ünnepségen részt vett Bali Zoltán alpolgármester, a Zalaegerszeg Barátai Egyesület elnöke. Szilasi Gábor önkormányzati képviselő, egyesületi tag tolmácsolta a hét éve alakult civil szervezet ez irányú küldetését. Mint mondta, az év minden napján fontos a jótékonyság, a rászorulókra való odafigyelés. A karácsonykor még inkább, hogy mosolyt tudjanak csalni a gyermekotthonokban élő gyerekek arcára. Ebben az egyesület, az azt támogatók, valamint az önkormányzat egyaránt elkötelezett.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége három lakásotthon-hálózatot és két gyermekotthont működtet a megyében. Zimborás Béla igazgató köszönetét fejezte ki az egyesületnek az ajándékokért, valamint az étteremnek a vendéglátásért. Mint fogalmazott, a szervezők lelkesedése töretlen, ahogy az intézményegységek munkatársaié is. Mindnyájuknak köszönhető ez a mai nap, amelyen a rájuk bízott gyermekeknek igyekeztek feledhetetlen élményt nyújtani.

A zalaegerszegi gyermekotthon gyermekei és munkatársai nevében Horváth Gyöngyi intézményvezető mondott köszönetet. Az egyesület vezetése mellett kiemelte Huszti Jánost, az étterem vezetőjét, aki hatodik éve ebéddel és filmvetítéssel fogadja a gyerekeket a karácsony közeledtével.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK