2024.02.25., vasárnap - MátyásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Látássérültek kerékpáros látogatása Hévízen

2016. szeptember 18. vasárnap, 20:15
Szerző: Horányi Árpád; Fotó: H.Á.
A Mozdulj Egyesület idén is megszervezte immár 6. alkalommal a látássérültek Balaton körüli kerékpáros tandem túráját, melynek során a részvevők ugyancsak hagyományosan Hévízt is útba ejtették.

A fürdőváros vezetésének meghívására érkezett a 22 fős csoport, hasonló létszámú kísérőkkel. Ismerkedtek az üdülőtelepüléssel, a vendéglátás során helyszíni tájékoztatást kaptak az egregyi múzeumról.

- Ez a túra egy bizonyíték arra, hogy a fogyatékkal élő embertársaink is képesek olyan teljesítményekre, melyek az egészségesek számára is kihívást jelentenek - mondta dr. Tálos Marianna, a Mozdulj Egyesület elnöke. - A sportos érték mellett ez az út szól az egymásra figyelésről, arról, hogy a segítségnyújtás mindig kölcsönös. A Balaton kerülő túra a létszámot, a távot, a programokat tekintve nagy szervező munkát igényel, hálásak vagyunk mindenkinek, akik ehhez hozzájárulnak. A látássérültek és a segítőik ilyenkor többnyire csak a nyeregbe ülve találkoznak egymással, a vezetők megtapasztalják, hogy milyen apró dolgokkal, odafigyeléssel képesek segíteni azok, akik nem így élnek. Ennek társadalmi tudatosulása nagyon fontos a mindennapi életben, itt köszönjük ehhez, a hévíziek hozzájárulását.

Szervezők és támogatóik közös célja, s küldetése, hogy felébresszék a környezet figyelmét: mennyire fontos mások segítése.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK