2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nem csupán egy ajtó

2022. szeptember 14. szerda, 18:04
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az intenzív, a fertőző- valamint a Covid-részleg biztonságos elkülönítése érdekében beléptető zsilipkapukat helyeztek el a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályán. A beruházás mintegy 2,4 millió forintos költségének felét a Zala megyei jótékonysági vadászaton befolyt összegből biztosították a szervezők, a másik felét a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány tette hozzá.

A beléptető zsilipkapuk a biztonságot szolgálják

Vigh László, dr. Gasztonyi Beáta, Fejes László, dr. Gárdos
László és Bali Zoltán

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályát harmadik alkalommal támogatják. A mostani 1,22 millió forintos adománnyal ez idáig már közel 5 millió forint értékben segítették az osztály működését, ezúttal egy beléptető zsiliprendszer beszerzésében. Megköszönte a Zalaegerszegi Vadászegyesületnek a stratégiai partnerséget, hozzáfűzve azt, nélkülük, ez nem működne. Szóba hozta, hogy Zala megye nagyvadas terület, így itt is lehetne az apróvad mellett nagyvadra vadászni, ahogy a rigyáci Riva Földtulajdonosi Vadásztársaság tette a tavalyi jótékonysági vadászat alkalmával. Ennek hozadéka az adomány összegének emelkedése lenne.

Minden évben december 27-én rendezik meg a jótékonysági vadászatot, amely hat év után, 2019-ben vált országossá. A tavalyi 42,3 millió forinttal együtt összesen 124 millió forint jött össze az elmúlt három évben, amellyel 22 kórház gyermekosztályát támogatták 172 új orvosi eszköz beszerzésében, valamint 77 ezer gyermek gyógyításában. Az ügyvezető végül azt hangsúlyozta, a magyar vadásztársadalom célja, hogy a magyar egészségügynek stratégiai partnerségét nyújtson hosszú távon, melynek érdekében a jótékonysági vadászat térhódításában bízik.

A gyermekosztály számára egy beléptető zsiliprendszer beszerzése volt a legfontosabb, mert az elmúlt két évben megváltoztak a prioritások, mondta dr. Gárdos László. Az osztályvezető főorvos ezzel a Covid-járványra utalt, amely szükségessé tette, hogy a fertőző beteg gyerekeket elkülönítsék egymástól. Az öt kapuból álló beléptető rendszer ezt még biztonságosabbá teszi, ahogy az intenzív részleg működését is. Emellett az ápoló személyzetet is védi. Az osztályvezető főorvos hozzátette, a zalai vadászoknak nem csak ezek az adományok köszönhetőek, mivel a koraszülöttmentő alapítványt a jótékonysági futáson és az adventi vásáron való részvételükkel is támogatják.

Ez nem csak egy ajtó, hanem a betegbiztonság kapuja, hangsúlyozta dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója. Köszönetét fejezte ki az adományért az országos jótékonysági vadászat szervezőinek, valamint a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak, amely a bekerülési költség másik felét finanszírozta.

A beruházás átadásán Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a vadászok a vadgazdálkodás terén kifejtett tevékenységének fontosságát emelte ki. Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere pedig úgy fogalmazott, a vadászszenvedély és a közösség érdeke találkozik ebben az összefogásban. Ennek más példája is van a városban. Az idei jótékonysági vadfőzésen mintegy 4,5 millió forint gyűlt össze az egészségügyi alapellátás eszközbeszerzésének támogatására. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK