2018.05.23., szerda - DezsőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Plüssmacikat a mentőautóba

2016. november 15. kedd, 20:01
Szerző: B.K.
Új jótékony akció indult a városban, illetve a megyében több civilszervezet és magánszemélyek kezdeményezésére, cégek, intézmények, egyéni vállalkozások csatlakozásával. A célja pedig beteg gyermekek lelki támogatása a nehéz percekben.

A „Plüssmacit a mentőautóba” akció lényege, a mentőautóban szállított gyermekeknek szóló gesztus, mely szerint egy plüssmaci támogatja őket a nehéz vagy fájdalmas, de mindenképpen stresszes helyzetben. A macit aztán magukkal vihetik, tehát fogyóeszköz, ezért időnként lakossági gyűjtéssel pótolni kell. Ez a folyamat már bevált gyakorlat Győrben, s példájukból kiindulva a szokást igyekeznek Zala megyében is meghonosítani a kezdeményezők. A gyűjtés már elkezdődött és november hónapban tart, majd átadják a játékokat a mentősöknek. A városban és a megyében több gyűjtőpont is akad, ahová nem feltétlenül új, de jó állapotú és hangsúlyozni kell, hogy tiszta plüssmacikat várnak.

Néhány gyűjtőpont felsorolásával igyekszünk információt adni: Zalaegerszegen a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Apáczai Tagkönyvtár, Új Nemzedék Közösségi Tér (Ady út 25.), Kosztolányi téri Tagóvoda, Öveges, Petőfi, Dózsa és Deák-iskolák.

Ezenkívül Keszthelyen, Nagykanizsán, Lentiben a Városi Művelődési Központban, Zalaszentgróton, Zalaszentmihályon a Közösségi Házban, Zalaapátiban és Csonkahegyháton a helyi általános iskolákban vannak gyűjtőpontok. Ezek száma tovább nőhet, amiről az akció több internetes közösségi oldalán lehet naprakészen tájékozódni.

A szép kezdeményezést egyetlen kívánsággal zárhatjuk, a felajánlott macikra lehetőleg ne legyen szükség, ha mégis, biztosan gyorsítani fogja a gyógyulást a sok jószándék, mely egy-egy adomány mögött van.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK