2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Repülős nap Zalaegerszegen

2021. június 07. hétfő, 19:25
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Családi sétarepülős napra várták Zalaegerszegre a nyár első hétvégéjén az érdeklődőket. A program szervezője a Legendák a Levegőben Sportegyesület volt, Vécsei Mihály, egykori sportriporter, pilóta főszervezésében.

Hamarosan újra felszállnak a gépek

A két napos rendezvényen, melynek elsődleges kínálata a repülés élménye volt, nagyrészt együttműködő volt az időjárás is. Sokan felkeresték a hatházi repülőteret, szinte egész nap zúgtak a gépek a város felett, nagy volt a légiforgalom. Ehhez 9 féle, kisebb-nagyobb repülőgép, sárkányrepülő és 25 fős profi legénység (köztük utasszállító gépen szolgálók, valamint egykori vadászpilóták is) várták a kalandra vágyókat. A lehetőséggel 2 éves kortól 75 éves korig sokan éltek, bár többségében a fiatalok és a kisebb gyerekes családok számára jelentett vonzerőt ez a kikapcsolódási lehetőség.

- Az aktuális előírások miatt klasszikus repülésbemutatót most nem tartottunk, hanem, akárcsak tavaly, amikor a csapatunk először járt Zalaegerszegen, családi napot rendeztünk – mondta Vécsei Mihály. - Évente közel 30 programunk van az egész ország területén. Imádunk Zalaegerszegre jönni, nagyon jó a lokalizációja, szép a táj, megfelelő az infrastruktúra. Annyira szeretjük (Budapestről és Gödöllőről), hogy elsőként az országban itt rendezünk majd repülős tábort 12-14 éves fiataloknak, július első felében. A táborban extra lehetőségek várják a gyerekeket, többféle repülést kipróbálhatnak, küzdősportokba tekintünk be, lesz kerékpáros túra, balatoni fürdőzés, a pápai repülőtér meglátogatása, éjszakai navigáció – sorolta lelkesen az egykori sportriporter a helyi gyerekeknek szánt lehetőséget. 

- Jó hangulat, szép élmények és biztonság. Mindez megvolt?

- Mindenki mosolyogva ment el, a legnagyobb problémát egy kisfiú eldurrant lufija okozta. Biztonságosak a gépek, 70 százalékban hivatásos pilóták vezették ezeket, természetesen elérhető közelségben volt ügyeletes orvos, akire szerencsére nem volt szükség. Mi is jól éreztük magunkat, mert hangsúlyozom, hogy kompakt a helyszín. Szeptember végére tervezzük, hogy újra jövünk. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK