2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Születésnapi Bibliofülke-takarítás

2020. június 17. szerda, 20:43
Szerző: ZalaMédia; Fotó: pP
Hat éves lett az Európa téren álló Bibliofülke. A könyvállomást üzemeltető ZAZEE Kulturális Egyesület egy takarítással, fertőtlenítéssel és némi könyvrendezgetéssel ünnepelte meg a Fülke születésnapját. A megtisztított könyvkölcsönzőbe végül lufik is kerültek.

Önműködővé vált a könyvállomás

Wettstein Tamás, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: a Bibliofülke teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen szinte beavatkozás nélkül „üzemel”. A szükséges rendrakást és takarítást kivéve teljesen önműködővé vált az évek alatt. Vagyis lelkesen működteti és használja az olvasni szerető helyi közösség. Hozzátette: azt az egyesület sem gondolta az induláskor, hogy ilyen sokáig életképes lesz a nyilvános könyvkölcsönző-állomás. De úgy látszik, van igény a csere-berére. Ami egyik embernek selejt, az a másiknak kincs is lehet. Műfajtól, stílustól függetlenül nagyon sokféle könyv cserél itt gazdát. A hagyatékból bekerülő klasszikus sorozatoktól kezdve az ismeretterjesztő köteteken át, egészen a friss kiadványokig.

A Bibliofülkét 2014. júniusában drMáriás (vagyis Máriás Béla) író, képzőművész, zenész avatta fel, stílusosan telefonon keresztül. Akkor úgy fogalmazott: manapság sokan hajlamosak lesajnálni a könyveket, pedig szükségünk van egymás üzenetére, annál is inkább, mert enélkül hamar eltűnünk, valamit pedig hátra kell hagyni. A könyvek energiahordozók, erőt adnak a túléléshez, és az új gondolatok megszületéséhez, így a Bibliofülke amolyan mini-laboratóriumként működik.

Remélhetőleg még jó pár évig; a zalaegerszegi olvasók örömére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK