2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nevezési csúcs a makettversenyen

2021. szeptember 28. kedd, 19:02
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Minden eddigit meghaladó mennyiségben neveztek a résztvevők a zalaegerszegi Wolfpack Makett Klub által 17. alkalommal meghirdetett nemzetközi makettversenyre- és kiállításra. 134 versenyző 461 makettjét bírálta el a zsűri, több kategóriában, köztük három kiemelt témában.

Míg az utóbbi két évben számos makettverseny elmaradt, a zalaegerszegi Wolfpack klub kihagyás nélkül rendezte meg az Apáczai Művelődési Központban, a klub székhelyén, a szeptemberi hagyományos eseményt. Amint Szekér Géza főrendező, a repülők és harci járművek kategória egyik zsűri tagja elmondta, míg tavaly örültek, hogy tágasabb körülmények közé, a tornaterembe került a program, az idén már ez a helyszín is szűkösnek bizonyult. Sok volt a nevezési kategória és még több a nevező.

- Az idén az egyik kiemelt témánk volt a MIG 21-es vadászrepülők, mivel éppen 21 évvel ezelőtt vonták ki őket Magyarországról. Ennek kapcsán velünk volt Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagy, vadászpilóta, aki egykor ezekkel a gépekkel is repült, és előadást tartott az érdeklődőknek. Szintén nagyobb hangsúlyt kapott most a skandináv országok haditechnikája, illetve a magyar lánctalpas járművek. 

- A verseny mellett voltak plusz látnivalók is.

- Többek között Büte Miklós és Blehó Erika, nemzetközileg is jegyzett makettezők figura festési bemutatóját lehetett megnézni, stratégiai terepasztalnál játszani, a gyerekeket modellező kuckó foglalta le. Az udvaron néhány veterán autót, köztük egy Hummer katonai terepjárót lehetett megtekinteni, gyorsfestő versenyre is vártuk a nevezőket. Volt börze, alkatrész vásár. A rendezvény hagyományosan támogatja a Bogáncs Menhelyet. A versenyt pedig az önkormányzat és nagyon sok kedves barátunk szponzorálta.

- Lesz-e még az idén valamilyen nyilvános rendezvénye a makett klubnak?

- Legközelebb a „Kultúrházak éjjel-nappal” programon mutatkozunk meg – mondta Szekér Géza. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK