2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

52 érv Zalaegerszeg mellett

2021. március 29. hétfő, 18:25
Szerző:: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Egy egész éven, azaz 52 héten keresztül vonultatnak fel egy-egy érdességet Zalaegerszegről a Zalaegerszegi Tourinform Iroda munkatársai a közösségi oldalukon. Ezzel az ötlettel kívánják minél vonzóbbá tenni a megyeszékhelyt az érdeklődő turisták, vagy akár az itteni lakosok számára.

Az online térben szólítják meg a turistákat

Forrás: Facebook/Tourinform Zalaegerszeg

 - Mennyire volt nehéz 52 érdekességet összeszedni a városról?

- Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Zalaegerszegnek számos olyan értéke van, ami a vendégek és az itt lakók számára is érdekes lehet. Változatos információkat tudunk nyújtani a gasztronómiánkról, a kultúránkról és az aktív turizmusunkról – mondja Tuboly Andrea irodavezető. – A válogatás sorrendjében az évszakokhoz, aktualitásokhoz igazodtunk, hogy a posztok megjelenésékor az ajánlott érték biztosan elérhető, látogatható legyen. A siker érdekében fontos a jó fotóválasztás, a hangulat megragadása is.

- Saját képeket használnak ehhez?

- Részben saját készítésű, friss fényképeket használunk, de válogathatunk a városi fotótárból is.

- Három hónap elteltével milyenek a visszajelzések?

- Nagyon jók! Azt tapasztaltuk, hogy magas nézettségűek ezek a bejegyzések. Korábban is volt már példa nagy érdeklődésre az oldalunkon, de hogy sorozatosan, hétről hétre húszezer feletti eléréseket mérjünk egy-egy poszttal, az most fordult elő először. Az online térben való jelenlét a járvány alatt különösen fontos, hiszen így tartjuk a kapcsolatot a közösségünkkel, és a város iránti érdeklődés is folyamatosan fenntartható a digitális lehetőségek kihasználásával.

Tuboly Andrea

- Ön mit tart a legérdekesebbnek ebben a városban?

- Elfogult vagyok, én az egészet nagyon szeretem. De egy jó Tourinform iroda munkatárs bár szívvel ajánl, nem a saját véleményét közvetíti a vendégnek, hanem az ügyfél igényeit felmérve, a számára legmegfelelőbb ajánlatot teszi. Általában a turisták véleménye az Zalaegerszegről, hogy kellemes hangulatú, jó légkörű, rendezett, tiszta, virágos város. S hogy mit lehet itt csinálni? Jöjjenek be az irodába és 3-4 napos programot, komplex élményt tudunk kínálni. Nem fognak unatkozni!

- Ezt néha jó lenne a kamaszoknak is felkínálni.

- Valóban fontos a gyerekek, kamaszok bevonása, turistává nevelése. Van is kifejezetten az iskolás korcsoportnak szervezett városfelfedező, „szabadulós” játékunk. Itt nem egy szobából kell kijutni, hanem ennek mintájára a város épületei mentén, egy adott történetet göngyölíthetnek fel a gyerekek.

- Miben bíznak?

- Várjuk, hogy mihamarabb újra indulhasson az élet, és azt is, hogy a megújult irodánkban minél több vendéget tudjunk útbaigazítani. Cél lenne az is, hogy az idelátogatók ne csak egy-egy napot, hanem hosszabb időt töltsenek el Zalaegerszegen. Ehhez az is kell, hogy a helyiek figyelmét is időről-időre felhívjuk, megmutatva, hogy milyen értékei vannak a városnak. Ezt is segíti az 52 érv kezdeményezés. Egy-egy Facebook-bejegyzéssel azok számára is szeretnénk megmutatni a város szépségeit, akik eddig még nem gondoltak Zalaegerszegre úticélként. Akik pedig látogatásukat ide tervezik, segítséget, ötleteket kaphatnak ahhoz, hogy minél tartalmasabban tölthessék el városunkban a szabadidejüket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK