2023.09.28., csütörtök - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A bringázás került a középpontba

2023. június 05. hétfő, 11:46
Szerző: -pet-; Fotó: Katona Tibor
A bringázásé volt a főszerep június 3-án Zalaegerszegen, ahol reggel egy flashmob várta az érdeklődőket a Dísz téren, majd közösen az Alsóerdőre gurult a csapat.

Közös biciklizés és nemzetközi kerékpáros verseny

A BringázZeg! programjai az Alsóerdei Szabadidőközpontban folytatódtak, ahol különböző ügyességi bemutatókra került sor a nap folyamán. Mindeközben a TV-torony alatt kialakított pályákon kerékpárverseny zajlott. A rendezvény részeként szervezték meg ugyanis a Greenzone Zalaegerszeg MTB XCO CUP UCI C2 eseményeit és a mountain bike diákolimpia országos döntőjét, A kategóriában. A nemzetközi bringásverseny – melyen 150 sportoló vett részt – szép zalaegerszegi eredményeket hozott több korcsoportban is. A 9 év alattiak kategóriájában (U9) második lett az élete első versenyén részt vevő Kanta-Csejtei Lili. Az U11 korcsoportban Péterffy Róza Luca győzött, az U13-as kategóriában Bruchner Máté  harmadik lett, a 15 év alattiak körében pedig Ádám Gabriella Sarolta lett bronzérmes a lányok között.

A junior kategóriában (U19) a lányok közül Bruchner Regina nyert. A fiúknál pedig Endrédi Máté ezüstérmet vihetett haza. Jól teljesítettek az idősebbek (Masterek) is. Master1-ben Varga Sándor első helyezést ért el, Master2-ben pedig Dervalics Gábor ezüst, Czenki Tamás bronzérmes lett. Gubancsik Péter pedig 4. helyezettként ért célba.

A BringázZeg! rendezvény egy TOP-pályázat révén valósult meg, melynek célja a gyalogos- és kerékpáros-barát belvárosi közlekedés feltételeinek megteremtése, a hivatásforgalmú kerékpárutak fejlesztése, de a projekt részeként a Kosztolányi utca kétirányúsításához kapcsolódóan is szerveznek eseményeket. Az önkormányzat a szemléletformálásra törekszik; azt szeretnék, ha a gépjármű helyett minél többen alternatív közlekedési eszközöket választának a városi közlekedés során. Ezt szolgálják azok a kezdeményezések, melyek megismertetik a lakossággal a helyi kerékpáros útvonalak hálózatát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK