2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A modellezés türelemjáték

2020. szeptember 07. hétfő, 19:01
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A határzár miatt a külföldi nevezők távolmaradásával, a szokásosnál kevesebb makettel, de több látogatóval zajlott szeptember első szombatján az Apáczai MK-ban, a XVI. Wolfpack makettverseny- és kiállítás. A korlátozások miatt az idén több országos makettverseny elmaradt, így a hagyományos zalaegerszegi programot második ilyen jellegű rendezvényként lehetett jegyezni ebben az évben. Ez azzal is járt, hogy új versenyzők is megjelentek, s bár darabszámra kevesebb volt a szokásosnál a kiállított modell, témájában gazdagabb.

Wolfpack makettverseny- és kiállítás az Apáczaiban

Így az eredeti 27 kategóriát 30-ra bővítette a 15 tagú zsűri, melynek tagjai több órai munkával tudták csak elbírálni a bemutatót. Végül száznál több oklevéllel és kategóriánként helyezésekkel ismerték el a modellezők aprólékos munkával járó hobbiját, ismertette Szekér Géza (képünkön), a rendezvény főszervezője, a Wolfpack baráti kör tagja. 

- Az eredeti célunk, hogy hozzunk össze egy programot Zalaegerszegen, megvalósult. Bár az idén nem nemzetközi a verseny, a horvátok és az osztrákok nem tudtak jönni, sok olyan versenyző is részt vett, akik egyébként még nem is jártak a városunkban – mondta Szekér Géza. – Nagy volt már az igény is, hiszen az év elején Miskolcon volt csak ilyen verseny, aztán maradtak az online lehetőségek. Voltak olyan kategóriák, ahol nagyon sok munka érkezett, ezért alkategóriákra bontottuk azokat, például a hajóknál, autóknál, egész alakos figurák és mellszobrok esetében. Érdekességek is akadtak a harckocsik és veteránautók között.

- Voltak-e női indulók is?

- A junior kategóriában, illetve a figuráknál, mivel a hölgyeket a haditechnika kevésbé érdekli.

- Van-e utánpótlás, mekkora a juniorok és a gyerekek érdeklődése a modellezés iránt?

- Egyre kisebb sajnos. Ez egy olyan tevékenység, amivel sokat kell foglalkozni, nincs egyből eredmény. A türelem a hozadéka ennek a hobbinak.

- Anyagilag megengedhető-e?

- A kezdő készletekben vannak egészen olcsók is, egyébként a modellek árának felső határa a csillagos ég.

- Az idén az ÁMK tornacsarnoka volt a helyszín. Mennyire vált be?

- Sokkal jobbnak bizonyult, mint a korábbi. Áttekinthetőbb, egy helyen vannak a kiállítók és a börzézők. 

A kiállításhoz csatlakoztak többek között a Főnix Modellező Sportegyesület, katonai toborzók, illetve római légiós felszereléseket is lehetett látni. Mivel a rendezvényre a nevezés és a látogatás is ingyenes volt, ezért a szervezők azt kérték, hogy, aki teheti, a Bogáncs Állatmenhelyet támogassa felajánlásokkal egy kis kutyasimogatóért cserébe.

- A házigazda intézmény ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a termet. A vezetőség és a munkatársak teljes mértékben partnerként álltak a rendezvény mellé. Szintén köszönettel tartozunk a településrészi képviselőknek és egyéb felajánlóknak, akik a díjazást támogatták – mondta kérdésünkre válaszolva Szekér Géza. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK