2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A vonyarcvashegyi Lido Strand nyert

2022. augusztus 05. péntek, 11:36
Szponzorált tartalom/Szerző: Nemes Norbert
„A Kék Hullám Zászló idei strandminősítési versenyén a vonyarcvashegyi Lido Strand az összes balatoni strand közül a legmagasabb pontszámot kapta, így nem csak az 5 csillagot érdemeltük ki, hanem a Balaton legjobb strandja minősítést is!

 "Balaton legjobb strandja 2022" verseny és más újdonságok

A strandértékelésen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság környezeti-nevelési szempontok szerint érkelése alapján a "ZÖLD BÉKA" különdíjban részesítette strandunkat, amelyre nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy több generációs, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön"- foglalta össze Pali Róbert polgármester, akit elöljáróban a strandfejlesztés eredményeiről kérdeztünk.

-.A nagy versengés közepette is a fenntarthatóság, az észszerűség, a közérzet javítás jegyében terveztünk megvalósítani minden strandi beruházásunkat. Tavaly elismerést kaptunk a járvány elleni védekezés kiemelkedő teljesítéséért és megkaptuk a Zala Megyei Közgyűlés különdíját. A Mozdulj Balaton programban Zala megye legsportosabb települése elismerést is településünk szerezte meg. Önkormányzatunk sikeresen pályázott a Kisfaludy2030 Zrt. strandfejlesztési felhívására, a „Vonyarcvashegyi Lido Strand kínálatának komplex és élményközpontú fejlesztése új turisztikai eszközök és szolgáltatások kialakításával” című támogatási kérelmünkre közel 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk. Ezzel megtörtént a Lido Strand kínálatának komplex és élményközpontú fejlesztése, új turisztikai eszközök beszerzése és szolgáltatások kialakítása. Az akadálymentesítési tevékenységek keretében: információs pult terminál, hangos térkép, braille információs tábla, térkép, indukciós hurokerősítők, strand kerekesszék beszerzése és kiépítése történt meg. Elektromos kerékpár töltőt szereltünk föl, a sétányt térkővel szélesítettük ki, kiépült a kültéri világítás rendszere, okospadokat sikerült kihelyezni, ivókutakat telepítettünk, felújítottuk a kültéri tusolókat, modernizáltuk a WIFI hálózatot. Bővítettük a mobil stéget, további köztér figyelő kamerákat telepítettünk, de a játszótereket is sikerült bővíteni interaktív játékelemekkel. Kihelyeztünk több PET palack gyűjtőt és újabb digitális órát szereltünk fel. Egy kerékpár szervízoszlopot telepítettünk és újabb kerékpártárolókat alakítottunk ki. Mindezek hamar nagyon népszerűek lettek a bringával érkezők között. A strand melletti Szabadtéri Színpadunk is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, már júliusban is több ezer belépőjegyet értékesítettünk az ott zajló, különféle előadásokra. A Szabadtéri fejlesztése folyamatosan zajlik. Az elektromos hálózat korszerűsítése után további korszerűsítés várható.

- A színpadnak állandó fellépője is akadt….

- A közelmúltban Példaképp-díjjal jutalmazott Imre Sándor Szeretetszínház SzínMűHely Vonyarcvashegy első tábora július 4-én vette kezdetét több mint negyven fő részvételével. A SzínMűHely gyermekei és a társulat tagjai mellett, a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ SzögletesKerék Színház Tapolca 12 sérült felnőtt színésze, együtt készül az Érték Vagy! évad nyári  előadásaira. Július 10-én, a Szabadtéri Színpadon teltház előtt mutatták be Presser-Sztevanovity—Horváth: A padlás című musicaljét. Az előadás a Szabadtéri Színpad nyári évadjának nyitó rendezvénye volt. Július 16-án, Frank-Bor-Csík: Óz, a nagy varázsló zenés mesejátékát szintén telt ház előtt adták elő. A tábornak, a SzínMűHelynek és az Érték vagy! előadásainak Szabadtéri Színpadunk ad otthont, melyet az utóbbi hónapokban önkormányzati önerőből, pályázati összegből renováltunk. A szakemberek mellett, a Településüzemeltetési csoportunk és a Szeretetszínház tagjai is részt vettek a felújításban. Megújultak a vizes blokkok. A padok és a falfelületek javítva és festve lettek. Az épület új táblákat kapott. Idén nyáron a Szeretetszínház és SzínMűHely előadásában, a tapolcai SzögletesKerék Színház közreműködésével: augusztus 6-án Dés- Böhm- Horváth- Korcsmáros- Nemes: Valahol Európában musicale; augusztus 7-én Dés-Geszti—Békés: A Dzsungel könyve musicale; augusztus 14-én Claude Magnier: Oscar című darabja; augusztus 27-én Niel Simon: Pletykák című bohózata kerül bemutatásra.

- Egyre népszerűbbek a sportrendezvények a Lido Strandon…

- Igen. A július 23-24-i hétvégén sikeresen lezajlott a nemzetközi strandrögbi bajnokság 5 nemzet, 13 csapat és több mint száz versenyző részvételével. A Balaton Beach Rugby az European Beach Rugby Association (EBRA) tagja, és egy nemzetközi tornaállomás része, Marseille, Hága, Porto, Lignano, Barcelona mellett. A rendezvénynek, a kezdetek óta Vonyarcvashegyi Lido Strand ad otthont. Augusztus 5 - 7 között, 3 napon át, 24 csapat több mint 100 mérkőzést játszott az Strandkézilabda Országos Döntőjén. Pénteken és szombaton a csoportmérkőzések, míg vasárnap a negyeddöntők és a helyosztók zajlottak. A Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság egy fordulója tavaly nyáron is strandunkon került megrendezésre. A „Mozdulj Balaton!” program sorozatban részvevő települések és strandok csapatainak részére szervezett  záró sporttalálkozóra, augusztus 27-én szintén Vonyarcvashegyen kerül sor. A Lido Strandon, mely a „Balaton legjobb strandja 2022” címmel büszkélkedhet.

- A zalaegerszegieknek milyen augusztusi programok lehetnek vonzóak?

- Augusztus 16-án Oláh Ibolya ad élőzenés koncertet a Szabadtéri Színpadon. A XVI. Bor- és csemegeszőlő fesztivált augusztus 19-22. között tartjuk. Zamatos szőlővel, borokkal, ízletes falatokkal, színes kézműves vásárral várjuk kedves vendégeinket a fesztivál minden napján. A VonyArts Folkart népzenei és világzenei tábor és fesztivál augusztus 24. hoz örömperceket. A település honlapján minden részletről tájékoztatást adunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK