2023.09.28., csütörtök - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

BringázZeg! az Alsóerdőre

2023. május 31. szerda, 18:15
Szerző: -pet-; Fotó: pP
BringázZeg! néven két kerékpáros program várja az érdeklődőket június 3-án. A részletekről az Alsóerdei Szabadidőközpontban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

   Közös biciklizés, ügyességi bemutatók, mountain bike verseny

Bali Zoltán alpolgármester elmondta, hogy egy TOP-pályázat soft-elemeként rendezik meg a szombati kerékpáros napot, mely civileknek, családosoknak, sportolóknak és sportrajongóknak egyaránt szól. A cél a kerékpározás és a kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Mindebben partner volt a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület (ZKSE) és az Alsóerdei-élménypark is.

A BringázZeg június 3-án, reggel 9 órakor indul a Dísz téren egy flash-mobbal, majd a résztvevők közösen kerékpároznak ki az Alsóerdőre. Ehhez a programhoz bárki csatlakozhat, aki kedvet érez egy reggeli közös biciklizéshez. Az Alsóerdei Szabadidőközpontban délutánig tartó eseménysor várja az érdeklődőket: a parkolóban és a KRESZ-parkban kialakított akadálypályákon különféle ügyességi produkciókat, bmx- -és gokart bemutatókat láthat a közönség.

Mindezzel párhuzamosan egy Nemzetközi Mountain bike verseny is zajlik majd, ami egyben A-kategóriás diákolimpia-verseny is lesz – erről már Vámosi László tájékoztatott, a ZKSE képviseletében. A TV-torony alatti erdei pályákon hat ország, mintegy 150 kerékpáros sportolója méri össze tudását és képességét; köztük a fiatalabb korosztályok is.

Tüske Adrián, az Alsóerdei Sport- és Szabadidőparkot működtető Zalaegerszegi Élménypark Kft. ügyvezetője hozzátette: a szabadidőközpont rendes nyitvatartással működik, és a programok ellenére a megszokott módon üzemel. Viszont az esemény miatt – a könnyebb bejutás érdekében – a hátsó bejáratot is használhatja a közönség. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK