2024.07.18., csütörtök - FrigyesZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Élményszerző pecsétgyűjtés

2021. július 29. csütörtök, 16:27
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Turistáknak és helybélieknek is szól a Zalaegerszegi Tourinform Iroda új kezdeményezése, a Hétpecsétes Zalaegerszeg című játék. Az akció célja a város és a nevezetességek megismerése, megtekintése, illetve az itt élők számára a szülőváros/lakóhely újrafelfedezése - tájékoztatta szerkesztőségünket az iroda vezetője, Tuboly Andrea.

 Új játékot indított a Tourinform iroda

A játékos kedvűeket egy élményszerző pecsétgyűjtésre invitálják egészen augusztus 29-ig, ami annyit jelent, hogy egy tíz nevezetességet  (AquaCity, a Göcseji Falumúzeum, a Jánkahegyi Gyuri csárda- és kilátó, Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház, Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, Panoráma Népművészeti Galéria, Roller Rent, Tourinform Iroda, TV-torony kilátó és kávézó, Csácsbozsoki arborétum) tartalmazó leporellóval a kezükben indulhatnak útnak. Menet közben pedig legalább 7 pecsétet össze kell gyűjteniük az egyes állomáshelyeken.

A füzet afféle kalauzként és "idegenvezetőként" is szolgál, mert elvezeti a turistákat azokra a helyekre, melyek népszerűek, látványosak, és ahol érdemes megállni egy-egy percre, vagy eltölteni ott egy-két órát. A tíz helyszín pecsételőpont is. Ha valaki ezek közül minimum hét helyszínen pecsételtet, akkor egy adatlap kitöltése után sorsoláson vehet részt (erre szeptember 6-án kerül sor). A nyeremények sokfélék: akár egy városvezetés elektromos rollerrel, négy fő részére; vagy belépő két fő részére a Willis Hotel marokkói wellness világába; esetleg egy helyi kézművesek termékeit tartalmazó ajándékcsomag; vagy egy vacsorautalvány a Piccolo Panzió vendéglőbe.

A Hétpecsétes Zalaegerszeg leporelló ingyenesen hozzáférhető az akcióban résztvevő helyszíneken (kivéve a Csácsbozsoki Arborétumot), és leadni is több helyen lehet a füzetet.

Megtudtuk: az akcióval a turisztikai szakemberek a pandémia előtti időszakot szeretnék kicsit „visszahozni”, a játék ugyanis növelheti látogatottságot. Felhívva a figyelmet többek között a város nevezetességeire, újdonságaira vagy az egyes vendéglátóhelyek nyújtotta kínálatra. Annál is inkább, mert gyakran kérdezik meg az ide látogatók, de még az itt élők is, hogy "mit lehet Egerszegen csinálni?" A játékos pecsételés mindjárt tíz "választ" is ad erre a kérdésre.

A részletekről pedig szívesen adnak bővebb tájékoztatást a Tourinform iroda munkatársai.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK