2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hárman 500-szor adtak vért

2022. szeptember 29. csütörtök, 20:10
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Hárman együtt összesen 500-szor adtak már vért, és ezzel a megye leggyakoribb véradóinak számítanak. Büki Józsefet, Dolgos (Dodó) Pétert és Windisch Ernőt az Országos Vérellátó Szolgálat zalaegerszegi központjában köszöntötték.

 A megye legaktívabb véradóit köszöntötték

Dolgos Péter, Windisch Ernő, Büki József és Bali Zoltán

Az újabb véradás előtt dr. Dancza Tímea Ágnes osztályvezető főorvos elmondta: a mostani eseményt maguk a véradók kezdeményezték. Büki József kereste meg őket azzal, hogy társaival szeretnék népszerűsíteni a véradást úgy, hogy a megye három legaktívabb véradójaként egyszerre jelennek meg az OVSZ zalaegerszegi központjában. A lakosság figyelmét azért fontos felhívni erre a nemes és példamutató cselekedetre, mert az egészségügynek szinte nincsen olyan területe és pillanata, amikor ne lenne szükség vérre. Balesetek, vagy egyéb okból kialakult vérzések, belgyógyászati kezelések, műtétek alkalmával egyaránt nélkülözhetetlen. A vérkészleteket pedig napi szinten biztosítani kell – tette hozzá a főorvos.

Hárman együtt, már 500-szor adtak vért. Állandó vendégei a véradó állomásnak

Büki József, Dolgos Péter és Windisch Ernő összesen már 500-szor adott vért. Ez az jelenti, hogy 18 éves koruk óta évi négy-öt alkalommal jelentkeznek a véradóállomáson, ahol már családtagnak számítanak. Aktivitásukért többször is jutalmazták őket. Windisch Ernő 193 véradásával a megyében az első, őt követi Dolgos Péter, aki 177-szer adott vért, Büki József 130-szor adakozott, és ezzel a megye első öt legaktívabb véradói között tartják számon. Ők hárman átvehették már az OVSZ által 2019-ben alapított Pelikán-díjat, ami a leggyakoribb véradóknak jár. Most szintén ajándékcsomag várta őket.

Az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt megyei tagozata részéről Rubi Jánosné, megyei véradásszervező koordinátor is köszöntötte, további jó egészséget és boldogságot kívánva a három véradónak. Az eseményen jelen volt Bali Zoltán alpolgármester, aki hozzátette: mindig nagy öröm, ha a közösségi összefogás jegyében önfeláldozó embereket köszönthetünk, vagy tüntethetünk ki. Az önkormányzat ezúttal egy-egy palack – a vérképzéshez nélkülözhetetlen – zalai vörösborral köszönte meg önzetlenségüket.

Az ünnepség után a résztvevők egy újabb véradásra vállalkoztak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK