2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Húsvétra hangolódva

2022. április 11. hétfő, 21:56
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Több húsvéti, illetve húsvétra hangoló program is várja az érdeklődőket a következő napokban. A nemrégiben felépült Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon április 9-16-ig húsvéti vásárral készülnek. Kézműves portéka, húsáru, méz, sajt, csokoládé, húsvéti tojások, kerámiák és dekorációk egyaránt kaphatóak lesznek.

Vásár a piacon, húsvéthétfő a skanzenben

A szervezők kiállítással és különféle kulturális programokkal készülnek: mesedélután, kézműves bemutatók, népi játékok és nyuszisimogató is lesz az egyhetes rendezvény alatt. A vásár idején a Göcseji Tudásközpont műhelyei és kiállításai ingyenesen látogathatók.

Április 18-án (húsvéthétfőn) 14.00-18.00 óra között húsvéti, tavaszköszöntő programmal várja a látogatókat a Göcseji Falumúzeum. Közel ezer csokitojást érkezik a helyszínre, melyeket a falumúzeum munkatársai elrejtenek a skanzen területén. A közönségnek annyi dolga lesz, hogy a fűben, a tájházak ablakában, a pajtában, vagy a fa odvában rejtőzködő csokitojásokat megkeressék.

A délutánt további családi programok színesítik a skanzenben: a fiatalabb korosztály megismerheti és kipróbálhatja a régi népi gyermekjátékokat, például a karikahajtást, a zsákban futást, a bakugrást, a rongylabda dobást, a gólyalábon járást és a mocsárjárást, végül a kötélhúzást. A nyuszimustrán pedig valódi állatokat is simogathatnak a gyerekek, három tenyésztő jóvoltából. Kosorrú- és óriásnyulakkal, valamint törpe- és ezüstnyuszikkal is lehet majd ismerkedni. Erre az alkalomra kinyit a szatócsbolt, ahol édességek és frissítők várják a vendégeket. A szervezésbe a Zalaegerszegi Tájfutó Club és az Egerszeg Rádió is segíti a skanzen munkatársait.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK