2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Komfortosabb és szebb idősklubokban

2017. augusztus 16. szerda, 17:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
A nyári melegben egyelőre kényelemesebb ücsörögni az árnyas fák alatt a zalaegerszegi Belvárosi Idősek Klubjában, ahol a TOP-programban megvalósuló beruházás során új ülőgarnitúrákat is beszereztek a társalgókba. A projekt részeként a Landorhegyi Idősek Klubjában is belső átalakításokat hajtottak végre az épület külső felújítása mellett.

A Kossuth utcai Nyugdíjas Otthonház és Belvárosi Idősek Klubjának közel harmincéves épülete 2014-ben energetikai korszerűsítésen és külső felújításon esett át, idézte fel Balaicz Zoltán polgármester a beruházás átadásán. A mostani projekt keretében olyan szükséges átalakításokat végeztek el, melyek az intézmény jobb funkcionális működését teszik lehetővé. Az akadálymentes közlekedést szolgálva rámpát alakítottak ki az épület bejárata felé, felújították a mosdókat, mozgáskorlátozott WC-t létesítettek, továbbá kicserélték a folyosói és emeleti ajtókat. A társalgóban mobil válaszfalat telepítettek, ezen felül új ülőgarnitúrákat, mosógépet, hűtőt, mikrohullámsütőt, egyéb konyhai eszközöket szereztek be. A házi segítségnyújtás és étkeztetés projektelem részeként az étteremben új álmennyezetet alakítottak ki új világítástechnikával. A beruházás nettó 25,4 millió forintot tett ki.

A város az idősklubok megújítását szolgáló beruházásokkal ismét bizonyította, hogy odafigyel idős lakóira: a tisztességes munkával eltöltött évtizedek után szép környezetben tölthessék el nyugdíjas napjaikat, emelte ki beszédében Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Dékány Endre, a belváros önkormányzati képviselője méltatta, hogy a választókörzetében minden intézmény, óvoda, iskola megújulhatott az elmúlt időszakban. A fejlesztési sorozat érintette a nyugdíjas otthonház épületét is, ami a mostani beruházással praktikusabbá és használhatóbbá vált.

Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ vezetője megköszönte a városvezetésnek, hogy folyamatosan igyekszik eleget tenni az itt élők és klubtagok kéréseinek. A gondozási központ munkatársai ugyancsak fontosnak érzik a szociális szolgáltatások jogszabályi teljesítésén túl az idős emberek életminőségének javítását, éljenek saját otthonukban vagy intézményekben. Hangsúlyozta, a két idősklub belső felújítása, komfortjának növelése éppen ezt a célt szolgálta.  

A Landorhegyi Idősek Klubjában külső felújítást hajtottak végre a nyílászárók és a cserépfedés cseréjével, a homlokzat hőszigetelésével és színezésével. Az udvaron mobilgarázst és mozgáskorlátozott parkolót építettek valamint egy kerti pergolát az idősek kültéri pihenéséhez. Az épületben teljesen megújították a villamos hálózatot, új kazánt állítottak be, továbbá korszerűsítették a mosdókat. A nettó 36,6 millió forintos beruházás keretében egy kisbuszt is beszereztek az ellátottak utaztatása érdekében. A landorhegyi idősklub átadásán Devecser Bernadett, a nappali ellátás vezetője, valamint Bali Zoltán önkormányzati képviselő is kifejezte köszönetét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK