2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megörökíti a természet szépségeit

2023. február 14. kedd, 20:09
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Izland, Korzika, az olaszországi Dolomitok, Morávia és a norvégiai Lofoten-szigetek különleges tájai láthatók Zala Péter legújabb kiállításán.

Zala Péter fotókiállítása a színházban

Zala Péter

A természetfotós már többször mutatta be alkotásait a Hevesi Sándor Színház nézőtéri galériájában, ezúttal Szép tájakon címmel nyílt tárlata. Az alkotót Velkey Péter, polgármesteri kulturális főtanácsadó köszöntötte, kiemelve: tehetség, türelem és persze egy jó berendezés kell ahhoz, hogy valaki művészi fotókat készítsen. Zala Péter az örökké mozgó és változó természet szépségeit fogja meg az örökkévalóság számára.

Velkey Péter mondott köszöntőt. Mellette jobbról Literáti-Nagy Ferenc

A kiállítást dr. Literáti-Nagy Ferenc fotográfus nyitotta meg, aki többek között arról beszélt, hogy a fotóművészet bonyolultabb dolog annál, minthogy megnyomjuk a készülékünkön (telefonunkon) a gombot. Technikai és elméleti felkészülést igényel egy-egy fotósorozat, vagy akár csak egyetlen fénykép elkészítése. Az igazi fotós pedig a munka során elveszíti az időérzékét, annyira belemerül egy-egy témába. Az alkotókat a legtöbbször a vágyaik vezérlik, ezért keresnek fel különleges tájakat, helyeket. Zala Pétert épp egy izlandi fotóstúra alkalmával ismerte meg.

A mostani kiállításon az elmúlt 10-14 év utazásaiból látható válogatás. A tárlat március 18-ig várja az érdeklődőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK