2023.06.02., péntek - Kármen, AnitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyugdíjas klub az egyedüllét enyhítésére

2023. február 26. vasárnap, 10:23
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: Kaszás Ildikó
Az elmúlt évek kényszerű szünete után, nagy várakozást követően farsangi rendezvénnyel indították az évi hagyományos programok sorát a nappali ellátást nyújtó, Zalaegerszegi Gondozási Központ Belvárosi Idősek Klubjában.

Farsanggal kezdték az idei programok sorát

A Nyugdíjas Otthonház földszintjén, de attól függetlenül működő klub 1988 óta várja az egész városból és természetesen a házigazda otthonházból is a nyugdíjasokat, az egyedüllét érzés enyhítésére, közösségi együttlétre, tartalmas programokra, egészségügyi támogatásra. A jelenleg 45 taggal működő klubot Devecser Bernadett vezeti.

 

Vidám farsangi mulatságot szerveztek (Fotó: Kaszás Ildikó)

- Nagyon hiányolták már időseink az ilyen jellegű program lehetőségeket, hiszen rendszeres nálunk a húshagyó keddi jelmezbe öltözés, ahogy az év többi jeles napjának a közös megünneplése is. Nemcsak az ellátottak, hanem a kollégák is maskarába bújtak és kisebb produkciókat is láthattunk. Volt tombola, közös vacsora, zene, és tánc. Sokat készültek a rendezvényre a tagok, már ez maga is összekovácsoló erejű – mondta Devecser Bernadett. Majd hozzátette, napi szinten van lehetőség a klubban egyéni és csoportos beszélgetésekre, sajtótermékek olvasására, közös tornára, kulturális programokra, kellemes közös időtöltésre, a József Attila Városi Tagkönyvtár fiókjaként könyvkölcsönzésre is. Szoktak kézműveskedni, az intézményhez tartozó kis udvar részen kertészkedni. Kirándulásokat szerveznek az aktív idősek számára, miközben szemmel tartják az egészségügyi állapotban bekövetkező változásokat is, rendszeres a vérnyomásmérés, szakrendelésre időpontkérés, valamint felvilágosító, ismeretterjesztő előadások szervezése. Nemek szerint vegyes a társaság. 

A rendezvényen részt vett a Zalaegerszegi Gondozási Központ vezetője, Radics Andrea is, aki örömmel nyugtázta a jól sikerült programot. 

- Azt hogy milyen nagy igény volt már az ilyen jellegű rendezvényre jól mutatja, hogy a jelmezesek produkciók száma minden eddiginél több volt, köze másfél órás műsorral készültek az ellátottak, illetve a klub dolgozói. Nagyon jó ez a lehetőség, mivel a fizikális állapotuk miatt időseink nagy része nem tud részt venni egyéb farsangi rendezvényen, mint például a városi felvonuláson. A tánc lehetőséggel azonban sokan élnek, ilyenkor szinte nem fáj semmi. A program része volt tombolasorsolás, ajándékok a támogató felajánlásnak köszönhetően sokaknak okoztak örömet. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK