2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Pszicho Filmklub a VMK Cafféban

2018. február 15. csütörtök, 20:24
Szerző: -pet-
A Pszicho Filmklubbal bővül a jövőben a VMK kávézójának kulturális kínálata. A különleges filmek vetítésére, majd azok megbeszélésre specializálódott klub már évek működik a városban, ám eddig nem találtak állandó helyszínt.

Nagy Johanna, a VMK közművelődési szakembere lapunk érdeklődésére elmondta: örülnek, hogy a dr. Babrik Zsuzsanna pszichiáter és Gaál Boglárka családterapeuta által alapított filmklubbal sikerült megállapodniuk. Így ezzel az izgalmas és sokak által kedvelt sorozattal bővíthetik a kávézó programkínálatát.

Fókuszban a lélektani folyamatok

A Pszicho Filmklub célja, hogy a vetítések alkalmával lélektani folyamatokra, egyéni vagy társadalmi problémákra, nehéz élethelyzetekre, konfliktusokra fókuszáljanak. A filmek után pedig szakemberek – és ha lehetőség van rá az alkotók – segítségével átbeszélik ezeket a kérdéseket. Ezáltal mélyülhet a nézők önismerete, illetve átláthatóbbá válhat egy sor olyan szituáció, mely saját életükben is fellelhető.

Az első vetítésre február 21-én, este fél 6-kor kerül sor, ekkor a Lány 9 parókával című filmet láthatják az érdeklődők. A vetítést követő közös beszélgetésen Babrik Zsuzsannán és Gaál Boglárkán kívül részt vesz Kiss Éva mentálhigiénés szakember is.

A filmklub április 6-án folytatódik az Ultra című dokumentum- vagy inkább sportfilmmel, melyen jelen lesznek az alkotók/szereplők (Simonyi Balázs és Szabó Béla) is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK