2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Restart a Sportcsarnoknál

2022. június 27. hétfő, 17:14
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Két év kihagyás után idén újra megrendezik a Restart Fesztivált. A szervezők – Horváth Szilárd és Szabó Zoltán – 2017-ben álmodták meg a programot, mely az egészséges életmód és a sport irányába tereli az embereket.

 Sportos hétvége nemcsak profiknak

A kétnapos programra július 2-3 között kerül sor, mégpedig egy új helyen: a fesztivál a belvárosból a Sportcsarnok melletti területre költözik. A szervezők Balaicz Zoltán társaságában tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. A polgármester bízik benne, hogy ismét sikeres lesz a rendezvény, hiszen a kényszerpihenő után az egész fesztivált át kellett alakítani.

Horváth Szilárd elmondta: valóban, mind a sportolók, sportágak, mind pedig a szponzorok részéről fel kellett eleveníteni a kapcsolatokat, és az új helyszín is más logisztikát igényel. A Restart Fesztivál a korábbi évek hagyományait követve többféle sportot és versenyszámot igyekszik népszerűsíteni. Profiknak és amatőröknek egyaránt lesznek programok, és több versenyre – köztük kvalifikációsra is – sor kerül a hétvége alatt. Lesz többek között funkcionális fitness verseny, kosárlabda, spártai akadályverseny, boxart, félmaratoni váltóverseny, valamint gyalog- és kerékpáros túrák a gyerekek és családok számára.

Természetesen most is gondoltak a kerekesszékkel élőkre. Számukra vívó-, kosárlabda- és kerékpáros versenyeket is szerveznek – tette hozzá Szabó Zoltán. De a rolling fitness keretében ez utóbbi sportágat is kipróbálhatják. Örömteli, hogy például a kerekesszékes vívás épp a korábbi Restart Fesztiválokról kiindulva vált népszerűvé a városban. Sok, mozgásában korlátozott fiatalnak és idősnek segítettek ezek a programok, s közülük többen ma már aktívan mozognak, közösségbe járnak vagy versenyeznek. Mindezek hatására javult az életminőségük, mozgáskoordinációjuk – hangzott el.

Horváth Szilárd hozzátette: egy helyi cég jóvoltából készült egy összerakható mini kosárpalánk, amit a családok akár haza is vihetnek majd, hiszen ebből az innovációs játékból több száz darab érkezik a fesztiválra. A hétvégére vendégeket is várnak, Katus Attila edző, világ-és Európa bajnok sportoló, valamint Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is Zalaegerszegre látogat.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK