2022.10.01., szombat - MalvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Start előtti tészta party

2022. május 17. kedd, 19:31
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A második alkalommal meghirdetett jótékonysági futás a koraszülött ellátás segítésére a Járműipari Tesztpályáról startol és a keszthelyi Festetics Kastély a végcél, 66 kilométer megtétele után. A pálya bemutatására, a startcsomagok átvételére „tészta party-t” szerveztek a verseny előtti este a start helyen.

  Nemcsak a résztvevők száma nőtt, hanem a felvállalt távok hossza is

 A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, a verseny védnökei, támogatók, szervezők, önkéntesek és nem utolsó sorban a versenyzők résztvételével zajlott az esemény. Dr. Gárdos László, a Szent Rafael Kórház csecsemő- és gyermekosztályának főorvosa köszöntötte a megjelenteket. 

- A pandémia alatti „virtuális futást” követően újra rajthoz állhatnak a jószándékú és sportot kedvelő emberek az év legszebb hónapjában. A második futás meglehetősen meleg időt kínál, az előző alkalom zuhogó esőjéhez képest. Hónapok óta tart a szervezés, az utóbbi napokban a jól bevált jelzések felszerelése. Az idén a gyermekklinikák képviselői 13 csapattal vesznek részt az egész ország területéről, de más egészségügyi dolgozók is jelen vannak a 400 fős indulói körben. Nemcsak a résztvevők száma nőtt, hanem a felvállalt távok hossza is, ami szintén örömteli. A Festetics kastélyban 200 méteren a koraszülött gyerekek is futnak majd, ezzel is jelképezve, hogy ők az életben a start vonal mögül indultak és kifejezve azt az irányvonalat, mely az ő esetükben is a sport fontosságát hangsúlyozza a minél jobb egészség érdekében. A futókat 100 önkéntes közreműködése támogatja a sok szépséget kínáló úton, közte a zalai dombság emelkedőivel. Az alapítvány nagy fába vágta a fejszéjét, mert a befolyt támogatásból szabadtéri rehabilitációs eszközöket szeretnénk beszerezni. Köszönet ezért a jószándékú futásért, a hozzájárulásokért, a felajánlott személyi jövedelemadó egy százalékáért – mondta többek között Gárdos László

Köszöntötte még a megjelenteket Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki egészségi állapota miatt futás helyett kerékpáron kíséri a mezőnyt és a nevezési díj húszszorosát ajánlotta fel. 

Az eseményen díj átadásra is sor került, a futók és a pálya biztonságáért felelő Lőrincz Endrét és Tompa Lászlót ajándékozták meg. Zsugyel Kornél evangélikus lelkész megáldotta a versenyt, majd a fővédnök Lubics Szilvia hosszútávfutóval és Mányoki Attila hosszútávúszóval, az alapítvány egyik nagykövetével zajlott nyilvános beszélgetés. A rendezvényen fotókiállítás is helyt kapott és szűrővizsgálatra is volt mód. A nevéhez hűen pedig közös tészta (dödölle) fogyasztással zárult az esemény, mely után szólóban, vagy váltóban starthoz lehetett állni. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK