2020.06.07., vasárnap - Róbert Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tekerj a sereggel!

2018. május 14. hétfő, 09:49
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
Sok száz bringással indult el a hetedik alkalommal megrendezett, Tekerj a sereggel elnevezésű, Balaton-körüli kerékpáros túra mezőnye Keszthelyről, május közepén. A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) által szervezett sportrendezvény résztvevői az első napon a tó északi partján értek el Balatonakarattyáig, majd másnap, a déli parton érkeztek vissza a Balaton Fővárosába.

A megnyitó ünnepséget követően a szigligeti hagyományőrzők ágyúlövésére indult el a tömött menet. Az útvonal teljes egészén a szervezők frissítési pontokat állítottak fel, hogy biztosítsák a túra résztvevőinek a felfrissülést, az elsősegély ellátást, valamint a mosdók, illemhelyek használatát. A kilyukadt bicikligumi sem jelentett akadályt, mert a mobil bringaszerviz munkatársai gyorsan, folyamatosan úrrá lettek a problémákon.

 Heted ízben értek célt

A sportrendezvény sikerét az is igazolja, hogy hat éve még száznál is kevesebben jelentkeztek a versengésre, most viszont már hatszáznál is több résztvevő regisztrált. A jelentkezők fele nincs a honvédség kötelékében, hanem civilként vállalta a megpróbáltatást. A túrát azért szervezték, hogy mindenkinek sikerüljön legyőznie önmagát. A sportos, egészséges életmódot népszerűsítő túrán mindazonáltal sok szép egyéni teljesítmény született. A HOSOSZ –mint fő lebonyolító- igyekszik minden honvédségi és katonai jellegű sportesemény, amatőr verseny és sport-rekreációs program megszervezésében és lebonyolításában részt venni.

Ezúttal is tettek róla, hogy a Magyar Honvédség minden állománykategóriájából voltak indulók. A rendezvénynek különösen jó visszhangja van az országos médiában, ezért Keszthely örömmel biztosította a parti rajt –és célhelyszínt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK