2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A grillételeké lesz a "főszerep"

2022. május 11. szerda, 20:51
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Ismét összefogtak a belvárosi vendéglátóhelyek, hogy három estén át a zenéé és a gasztronómiáé legyen a főszerep Zalaegerszegen. Május 19-21-e között, hét népszerű gasztro-helyszínen zajlik a Mustra Grill&Chill elnevezésű rendezvény. A részletekről a városházán tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

 Gasztro-fesztivál hét helyszínen

Bevezetésképpen Balaicz Zoltán polgármester elmondta: 2021-ben már volt egy hasonló próbálkozás, ami nagyon jól sikerült. Bár a városnak megvannak a hagyományos rendezvényei, a belvárosi vendéglátóhelyek összefogása jó példa arra, hogy ezen túlmenően is lehet új, és jópofa dolgokat kitalálni, ezért is támogatják a programot. Örül, hogy a vállalkozók mernek álmodni, és annak ellenére, hogy versenyhelyzetben vannak egymással, létrehoztak egy „win-win szituációt”, aminek mindenki nyertese.

A háromnapos zenés gasztro-eseményen a 4Seasons, a Contrast, a Díszpinty, a Pampetrics borkereskedés, a Pedro, a Piccolo és a Spájz várja a vendégeket. A szervezők részéről Becze Barnabás (Spájz) többek között elmondta: az őszi boros hétvége után arra gondoltak, hogy a tavaszi grillszezon nyitányaként, most a grillételeké legyen a főszerep. Ezekhez ajánlanak különféle italokat, és jó zenéket, mégpedig többféle stílusban. A vendéglátóhelyekre érdemes lesz asztalt foglalni, ám azokra is gondolnak, akik ingázni szeretnének az egyes helyszínek között, hiszen street food jellegű ételekkel is készülnek. A fesztiválételek ára egységes lesz; 2500 forintért lehet majd hozzájutni a finomságokhoz. Természetesen minden hely a saját imázsának megfelelően alakította ki a menüsorát.

Az eseményhez a tavalyihoz hasonlóan készült egy gasztro-térkép is, ami pecsételőfüzetként funkcionál. Aki az összes vendéglátóhelyet meglátogatja, és a fesztivál végén leadja a füzetet, értékes ajándékokat nyerhet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK